Zdravlje

Vitamini koji čuvaju zdravlje žena: Nakon 40-te njihova primena je obavezna!

Vitamini i minerali su neophodni organizmu u svakom životnom dobu, ali nakon 40-te godine biste trebali da ih redovno koristite kako biste sačuvali zdravlje i sprečili ubrzano starenje kože.

Ovih 5 je najzaslužnije za vitalnost, lepotu i dobro zdravlje:

Vitamin E, čuvar mladosti

On je snažan antioksidans koji ima izuzetno pozitivan učinak na izgled kože. Štiti od negativnog uticaja stresa, ali i negativnih spoljašnjih uticaja, pa zato koža duže ostaje mladolika i bez tragova umora. On je jedna vrsta zaštitne barijere između kože i svih negativnih stvari koji narušavaju njen izgled.

Osim toga, vitamin E povoljno deluje i na menstrualne tegobe, reproduktivne organe, ali i jača imunitet.

Vitamin D, nadoknađuje nedostatak sunca 

Ovaj vitamin nam obezbeđuju sunčevi zraci, a kada ih nema, unos vitamina Dje neophodan. On direktno utiče na gustinu kostiju i prevenciju osteoporoze, koja je naročito izražena kod žena. Osim toga, čuva mišiće i deluje protiv upala.

Vitamini B kompleksa koji telu obezbeđuju energiju 

Ovaj kompleks čine 8 vitamina, a većina njih utiče na povećanje energije, dobro raspoloženje, dobar san i zdrav apetit. Tokom trudnoće, oni igraju ključnu ulogu.

Jaka kosa, nokti i blistava koža su rezultat unosa ovog vitamina.

Gvožđe za snagu 

Mineral posebno važan u reproduktivnoj fazi života žene. Njegova ključna uloga jeste izgradnja crvenih krvnih zrnaca koja snabdevaju vitalne organe i tkiva kiseonikom, a prvi pokazatelj manjak gvožđa je konstantan umor i manjak energije.

Cink koji je zaslužan za savršen ten

On pozitivno deluje na brži rast kose i noktiju, a takođe je zaslužan i za blistav ten. Mnogi problemi kože poput akni, dermatitisa, kao i lomljivi nokti sa belim mrljama, posledica su manjka cinka u organizmu.

(stil.kurir.rs)