Nega & Lepota

Žene širom sveta se umivaju mineralnom vodom: Kada vidite zašto, počećete i vi!

Kada je reč o nezi kože, žene širom sveta se ugledaju na Azijke koje imaju neverovatno čistu kožu. A korejske blogerke otkrile su novi trik za koji tvrde da je odličan za kožu.

Najnoviji trend u čišćenju kože podrazumeva umivanje mineralnom, umesto običnom vodom sa česme.

Ovaj način nege kože je originalno iz Japana, ali je popularizovan u Koreji, gde žene tvrde da je mineralna voda „čudo“ za kožu, jer se čisti i učvršćuje, dajući joj zdrav sjaj.

Korejska kozmetičarka Alisija Jun kaže da je čišćenje lica mineralnom vodom odavno popularno u spa centrima u Koreji i Japanu.

„Neki spa centri odavno koriste gaziranu vodu za negu kože. Neki preporučuju da se voda sipa u posudu u koju ćete onda umočiti lice, ali kozmetičari uglavnom savetuju da se komad vate natopi mineralnom vodom kojim se zatim očisti lice – bez grubog trljanja“.

Kažu da postoji čitav niz razloga zašto je umivanje mineralnom vodom dobro za kožu lica.

Ne samo što ova voda jača vlakna između ćelija kolagena, već pomaže i da koža ostane čvrsta i održava njen volumen, tvrdi Alisija.

Mineralna voda navodno pomaže i u čišćenju pora, a da pritom ne deluje grubo na kožu.

Za one koji žele da probaju, kozmetičarka kaže da jutarnju rutinu umivanja vodom sa česme jednostavno zamenite umivanjem mineralnom vodom – ili se jednostavno umijte tako što ćete sipati vodu u ruku, ili natopite vatu i očistite lice.

Eksperti savetuju da to na početku ne radite baš svakog dana dok se koža ne navikne, i dodaju da je mineralna voda dobra za sve tipove kože, čak i za one koji imaju osetljivu kožu.

(mondo.rs)