ŽIVOT

Žensko autorstvo: Promocija izdanja “Femixeta 7” otkriva talentovane mlade kompozitorke!

Na promociji novog izdanja nastupiće Harlekin, Draga Mrvoš Mott i HORKESTAR – alternative choir and orchestra. Selektorka ovogodišnjeg izdanja “Femixeta 7” bila je Maja Cvetkovic (E-Play), dok vizuelni dizajn potpisuje Ksenija Pantelić

– Pred vama je moj izbor pesama ženskih autora, a jedina karta za ulazak na kompilaciju je bila dobra ideja. Lično sam se potrudila da ne budem previše stroga već da prepoznam talentovane mlade autore i izvođače i da im dam priliku da se nađu na ovoj kompilaciji. Ova selekcija se isključivo oslanja na žensko autorstvo koje defitivno treba podržati u Srbiji i dati mu veliki podstrek za dalji razvoj. Zaključak je da ženskih autora ima, ali ih treba negovati da ostanu i opstanu na srpskoj sceni, izjavila je Maja Cvetković, selektorka ovogodišnjeg izdanja.

Na ovogodišnjoj kompilaciji “Femixeta 7” našli su se:

1.Jelena Andonović – Kosmologija

2.Crveni vetar – Dobitna kombinacija

3.Marija Jocić i Vojislav Davidović za Horkestar – Dozvola

4.Anne Marie – Beskraj

5.Sensim – Expanding

6.Anja Štark – Zlato

7.KALE – Horizont

8.Draga Mrvoš Mott – Family Blues

9.Vicery – Rapture

10.Harlekin – Ljudi su ljudi

11.Marigold – Kao na filmu

12.Bana – Your lies

Femixeta je godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koju od 2010. godine objavljuje program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, a njen cilj je promocija ženskog muzičkog autorstva i podrška muzičarkama. Novo izdanje, kao i prethodna izdanja Femixete možete besplatno preuzeti i preslušati na platformi Bandcamp.

Ovogodišnje izdanje Femixete realizuje se u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja se zalaže i bori za slobodu umetničnog izražavanja. U svoj rad uključuju i monitoring i dokumentovanje kršenja umetničkih sloboda, kao i ukazivanje na zakone i politike koje štite te slobode.

Ulaz na promociju je besplatan, a publika će imati priliku da preuzme besplatan primerak nove Femixete. Vidimo se 26. juna u Elektropioniru!

(cosmopolitan.rs)