Ljubav & Seks

„Zvaću te“ i ne javlja se više: Zašto momci ignorišu devojke

Devojke uglavnom vole da pričaju, a kada su zaljubljene, naročito vole da pričaju sa svojim dečkom i da stalno budu u kontaktu s njim. Veoma im, naravno, smeta kada im dečko kaže „zvaću te“, a onda ih ne pozove.

Stvarno, kakva im je to fora? Jeste, glupo je sedeti i pokušavati hipnozu telefona pogledom da bi se dečko javio, ali baš kad želite da vas pozove (pa rekao je da hoće!), teško je uzdržati se od toga. Ma koliko bilo šašavo trzati se na svaki signal da vam je stigao novi SMS (od drugarice je, ne od dečka), javljati se na mobilni istog sekunda kad zazvoni (drugarica, naravno), trčati i do fiksnog telefona, možda vas tako zove (ne, to mamu zove komšinica da popiju kafu) – nije lako uzdržati se. Užas. Da li su momci stvarno neosetljivi kreteni, ili se radi o nečem drugom?

Ne radi se tu ni o njegovoj neosetljivosti, niti o neodgovornosti. Stvar je u tome da kad vam kaže „čućemo se“, „zvaću te“, „vidimo se“, to je neodređen pozdrav, potpuno isto kao da vam je rekao „ćao“. A da je rekao „ćao“, ne biste podrazumevale da će zvati, zar ne? I u nekom trenutku, kad vam dosadi čekanje na njegov poziv, zvale biste vi njega ili mu poslale poruku.

Druga je stvar ako vam kaže da će vam se javiti sutra posle treninga. Tada, barem u tom trenutku, stvarno i planira da vam se javi kad stigne kući s treninga, ili i pre nego što stigne kući (prednosti mobilnog nad fiksnim telefonom). A ako se ni tada ne javi? U tom slučaju, možete da se nadate da je stvarno zaboravan, ili da mu je nešto iskrslo; jer, ako se ne radi o tome, onda je sasvim moguće da mu baš i nije preterano stalo do vas. Možda je čak i sreo neku drugu koja mu se više dopada… ili je zaključio da će se bolje zabaviti igrajući igrice na kompjuteru.

A šta da radite ako izgarate od želje da znate zašto se nije javio onda kad je rekao da će se javiti (ona varijanta sa „zovem te sutra posle treninga“)? Kad je u redu da ga zovete a da ne ispadne da ga jurite i smarate? Pa, ako ćete se već sledećeg dana videti u školi, možete ga tad pitati zbog čega vam se nije javio (i ako ispadne da vas je po pedeseti put zaboravio, zaboravite i vi na njega, i nađite nekoga ko je u stanju da se seti da postojite).

A ako niste u istoj školi ili u istoj smeni, možete mu poslati poruku i pitati ga zbog čega se nije javio. Ukoliko se izvini i da vam dobar razlog, u redu; svakom se može desiti da mu nešto iskrsne. Ako pak okoliši i ne ume da da neko normalno objašnjenje, trebalo bi mu staviti do znanja da ne tolerišete da sopstvenom dečku budete „poslednja rupa na svirali“ – i toga se držite.

(Cosmopolitan)