Astrologija

Zvezde najavljuju promene: zašto je retrogradni Merkur u Devici drugačiji

Tranzitni Merkur je 15. avgusta 2016. godine ušao u treću dekadu Device i kreće se ka kraju znaka, međutim, usled svoje retrogradnosti, on će tu ostati sve do 07. oktobra.

Retrogradnost Merkura je česta pojava ( oko 4 puta godišnje). Retrogradan Merkur je kao tipka Pause na DVD player-u, to je period kada vreme usporava, misli se gube, a izgovorene reči se ne čuju ili je njihova interpretacija pogrešna.

Retrogradnost planete se uvek vezuje za prošlost i povratak na staro, dok znak Device simboliše sitnice. Pošto se efekti retrogradnog Merkura već osete (Merkur je u svojoj senci – delu zodijaka kojim će se kretati retrogradno), pronašao sam jednu od svojih prvih astroloških beleški, koje sam nekad davno sastavio, baš o Merkuru u znaku Device.

Pedantan i analitičan, svaki pokret, životni potez mu je krajnje logičan, on vrlo ozbiljan. To je Merkur u znaku Device. Uz dašak Jupitera i Marsa on postaje precizan hirurg, a iscljeivanje, bilo fizičko, duhovno ili emotivno, i pomaganje drugima, životna mu je misija.

Iako je Devica po prirodi servilan znak, znak rada i služenja, u današnje vreme, to je polje zanatstva i usluga. Mehaničar, vodoinstalater, konobar,… sve je to Merkur u Devici. Ovaj Merkur ne brblja i ne vodi višesatne razgovore, on se druži sa svojim knjigama, uživa u svojoj kancelariji ili kućnoj biblioteci, gdje je svaki kvadratni metar precizno uređen, on upija znanje vekova i čeka podršku drugih kako bi u javnost izneo ono što on smatra apsolutnom istinom i prekinuo te višesatne rasprave, koje ga tako zamaraju.

Devici

Po prirodi, Merkur jeste lažljivac i prevrtljivac, ali njegova retrogradnost nas nikad ne promaši, uvek donosi isto, tako da je ta astrološka pojava, pored standardnog horoskopa 12 sunčevih znakova, jedna od najzastupljenijih u medijskom prostoru. Ni to ne čudi, jer Merkur upravlja medijima i svakim oblikom komunikacije.

Merkur je i kretanje, saobraćaj, komšiluk, deca na ulici, pismo u poštanskom sandučetu. Merkur je i svaki bicikl, svaki automobil, svaki semafor, svaki pešak… OPREZNO U SAOBRAĆAJU!

Svedoci smo čestih saobraćajnih nezgoda sa fatalnim posledicama, a u vreme retrogradnog Merkura njihov broj se samo povećava. Merkur je simbol dece, u ovom slučaju najmlađi su najugroženiji.

Važno je napomenuti da se u saobraćaj ubraja i kretanje informacija putem poštanskog sistema i interneta. Zagubljene pošiljke, poruke sa nepoznatog broja, poruke iz prošlosti koje su davno trebale stići, računi koji kasne, pad računarskih sistema… Marfijev zakon u ostvaren u potpunosti: Sve što može poći po zlu, poćiće po zlu!

Period retrogradnog Merkura će obeležiti svojevrsni zaborav, blokada, prepreka, vraćanje na staro ili strah. Prosto ćete se mimoilaziti sami sa sobom. Ukopani u trenutku, zamrznuti u vremenu, pogledaćete se jednog od ovih dana u ogledalo i znaćete da možete daleko bolje. Zatim ćete pokupiti te sitnice iz prošlosti, vratiti ih u njihov kovčeg i zauvek završiti sa njima.

(LoveSensa)