Nega & Lepota

Ana Ivanović otkrila tajnu svoje lepote: Savet koji čuva mladost i svežinu lica! (FOTO)

Ana Ivanović trenutno je potpuno zaokupljena US Openom, ali njena lepota i savršen ten nisu ostali nezamijećeni pa strani mediji u intervjuima uvek postavljaju pitanja ima li kakvu posebnu tajnu ili bjuti rutinu.

Otkako se udala za nemačkog fudbaleraBastijana Švajnštajgera, srpska teniserka je u centru pažnje možda i više nego kada je postizala velike sportske uspehe.

Uz dve prelepe haljine, u kojima je rekla sudbonosno „da“, svi su primetili njenu prirodnu lepotu, ali izgleda da Ana nema posebnu tajnu. Ako je upitate o tome, ona sve pripisuje majci i kaže kako može zahvaliti njoj na genima koje je nasledila.

„Vrlo je jednostavno – uvek tvrdim da sam prava srećnica jer sam nasledila dobre gene od majke.“

Njena bjuti rutina za treninge i mečeve ima jednu, najvažniju stavku – kvalitetnu zaštitu od sunca.

Kao zaštitno lice jedne poznate japanske kozmetičke kuće, Ana izdvaja upravo njihove proizvode. Osim zaštite od sunca, lice redovno čisti gelom za umivanje, koristi kreme i piling, a pre spavanja ponekad stavlja serum.

„Koristim specifičnu kremu za sunčanje i do ovog otkrića uvek sam bila zabrinuta i pitala se da li je moja koža dovoljno zaštićena. Kao teniserka sam puno izložena suncu, a do sada su me razne kreme za sunčanje mučile jer bi mi ulazile u oči, a ruke bi mi bile znojne pa mi je bilo teško da držim reket“, rekla je odnedavno gospođa Švajnštajner za magazin The Coveteur.

Poznato je da se ova lepotica ne šminka za mečeve, a slavnom Vogu je u intervjuu otkrila zašto:

„Radije se fokusiram na tenis i ne želim da se brinem oko toga da li mi se možda razmazala maskara.“

I mora se priznati da je u pravu, a njenoj prirodnoj lepoti nije potrebna šminka.

(Stil)