Dekor

DA VAM DOM BUDE LEPŠI I ZDRAVIJI: Ove biljke čiste vazduh za samo šest sati!

Na taj način, vazduh u prostoru u potpunosti će biti zamenjen, ali postoji još nešto što nam može pomoći da sačuvamo zdravlje – kućne biljke. Biljke luče izuzetno korisne negativne jone, koji nam pomažu da budemo vitalni, zdravi, ali i značajno utiču na smanjenje nivoa hormona stresa.

Naučnici NASA utvrdili su da je ovih pet vrsta biljaka toliko moćno, da im je potrebno samo šest sati da prečiste vazuh od štetnih materija.

ALOE VERA – Upija višak ugljen-dioksida i značajno podiže nivo kiseonika u prostoru. Samo jedna saksija aloe vera ima isti učinaka kao devet bioloških pročišćivača vazduha.

ZELENI LJILJAN – Odlično upija otrove iz vazduha kao što su formaldehid, ugljen-monoksid i benzen. Jedna saksija sa ovom biljkom može da prečisti prostor od 200 kvadratnih metara.

BRŠLJAN – Bršljan uklanja 60 odsto plesni iz vazduha i 58 odsto čestica od fekalija za samo šest sati od stavljanja u prostor. Takođe, uništava i gljivice.

LJILJAN MIRA – Ova kućna biljka odlično filtrira otrove iz vazduha kao što su benzen, formaldehid i trikloretilen. Takođe, prečišćava alkohole i acetone iz vazduha.

SVEKRVIN JEZIK – Svekrvin jezik je poznat kao biljka koja proizvodi najviše kiseonika, posebno noću, pa se preporučuje za spavaće sobe.

(Alo!, foto: shutterstock)