Top formaZdravlje

DESET “VEŽBICA” KOJE VAM GARANTUJU savršen stomak do leta (VIDEO)

Sa nadom da ova zima neće večno trajati vreme je da započnete pripreme tela, a naročito trbušnjaka za leto koje nam stiže. Naravno, nije leto jedini motiv da počnete sa treniranjem.

Naučna istraživanja iz oblasti sportske medicine kažu da je slab stomak glavni uzrok bolova u lumbalnom delu leđa. Ako pogledamo statistiku na globalnom nivou videćemo da preko 70 odsto svetske populacije ima problem sa donjim leđima iz čega se može zaključiti da svi oni zapravo imaju problem i sa slabim mišićima stomačne regije.

Dok ovo čitate razmislite koliko vaših dragih osoba ima problem sa bolom u donjem delu leđa, siguran sam da svako od nas može da nabroji barem troje njih. Važno je znati da jačanje trbušnjaka ne garantuje rešavanje problema bola u lumbalnoj regiji leđa, ali će jak stomak svakako u velikoj meri pomoći u rešavanju ovog problema ili što je još važnije delovaćete preventivno.

Trening koji vam predlažem je skup 10 vežbi koje radite u okviru jedne super serije. Nije lako, ali zapamtite da ćete svakim odrađenim treningom biti bliže svom konačnom cilju – lep stomak zaista vredi žrtvovanja. Pratite video klip na kome je prikazana tehnika izvođenja svake vežbe.

Kratke kontrakcije 20 ponavljanja,
Suprotno koleno 20 ponavljanja
Kratke kontrakcije noge pod 90° 20 ponavljanja
Dijagonale 20 ponavljanja
Ruka suprotna noga po 10 ponavljanja
Makazice na laktovima 30 ponavljanja
Bocna sklopka po 10 ponavljanja
Prsti preko kolena 20 ponavljanja
Lakat ka suptotnom kolenu 20 ponavljanja
Kolena laktovi 30 ponavljanja

Navedeni trening možete praktikovati svaki drugi dan, pauza između vežbi mora biti minimalna, vežbe za stomak možete raditi pre ili posle glavnog dela treninga, a pre kardio vežbi.

Izvor: superzena.b92.net