Nega & Lepota

Farbanje kose BEZ POSLEDICA

Portrait of beautiful young woman dyeing hairs - isolated on white; Shutterstock ID 64771963; PO: today.com

Čvrsto ste odlučili da u novoj prolećnoj sezoni “prošetate” novu boju kose. Da bi kosa ostala zdrava i sjajna posle tretmana, obratite pažnju na “sitnice” od kojih može da zavisi ishod farbanja…

o Ako imate prirodne kovrdže, najbolje je da koristite boje na biljnoj bazi bez amonijaka, jer će hemikalije dodatno da oštete suvu dlaku. Na talasastoj kosi farba može da deluje deluje tamnije od one koju želite da imate, zato stavite svetliji ton.

o Farbanje tokom trudnoće često ne može da uspe zbog intenzivniog rada hormona. Tokom prva četiri meseca i u periodu dok dojite trebalo bi da izbegavate bojenje korena kose zbog agresivnih sastojaka. Umesto toga možete da nekoliko pramenova osvežite nekom zanimljivom nijansom.

o Drastične promene boje kose gotovo nikada ne uspevaju iz prvog pokušaja i znatno oštećuju dlaku, kojoj su posle toga potrebni meseci da se oporavi. Ako ste baš rešili da od izrazite crnke postanete platinasta plavuša i obratno, naoružajte se strpljenjem i farbajte se jednom mesečno u dve, tri nijanse svetlije, odnosno tamnije tonove, dok ne dobijete pravu boju.

(Srećna žena)