CELEBRITY

Forever crush: Leonardo DiKaprio donirao 5 miliona dolara za šume u Amazonu

“Earth Alliance”, nova ekološka inicijativa podržana od strane glumca, prikupila je 5 miliona dolara kako bi se potpomoglo gašenje požara amazonske šume.

Glumac je zajedno sa Loren Povel Džobs i Brajanom Šetom lansirao “Amazon Fores Fund” u nedelju, otkrivajući da je velika količina novaca donirana kako bi se fokus stavio na kritične tačne, bolje izvore zaštite i spasila “pluća Zemlje”. Prema sajtu, taj novac će biti usmeren prema pet lokalnih organizacija koje se uveliko bore sa vatrom: “Instituto Associacao Floresta Protegida”, “Coordination of the Indigenous Organisations of the Brazilian Amazon”, “Instituto Kabu”, “Instituto Raoni” i “Instituto Socioambiental”.

Ove godine su prašume doživele ogroman procenat uništenja koji je najveći od kada se meri (2013. godine). Brazil je prijavio oko 72.843 požara u zemlji, što je 84% više od istog perioda prošle godine. U julu se krčenje šume  popelo na nivo koji nije viđen decenijama. Takođe se ističe da je svaki požar izazvan od strane čoveka, najverovatnije ilegalno, jer se šume sve iše krče radi gradnje i povećanje imanja.

(Ženski magazin)