Dijete

Jedina dijeta koja vam garantuje gubitak kilograma, bez preterivanja

Stefani Kler Smit ima 22 godine i bavi se modelingom. Ona je jedan od onih modela koji ima zdrav izgled, dakle, nije manekenka koji propagira premršav izgled, već baš onakav kakav treba da bude. Žena normalne debljine.

Godinama se bavi pravilnim načinom ishrane, te je za medije otkrila koje su najveće greške u držanju dijete.

“Svako od nas je individua. Ista pravila ishrane ne važe za sve, dosta zavisi od vašeg metabolizma. Ono što većina žena radi, a što je greška broj jedan, je izgladnjivanje. Time se samo dodatno gojite kada se konačno najedete. Ne preskačite obroke. Ni pod razno. Poenta je da pojedete svaki obrok, ali umereno, zdravo i normalno. Zapravo je preporučljivo da imate što više obroka dnevno”, rekla je Stefani.

Kaže da, ako jedete balansirano, kalorije ne bi trebalo da vas opterećuju.

“Sve možete da jedete, samo ako je dobro izbalansirano. Sve morate da unosite, voće, povrće, proteine, masnoće”, kaže manekenka.

Otkriva da je njena ishrana zasnovana na pravilu 80/20 nova fora koja je vrlo efikasna, a zapravo ne podrazumeva potpuno odricanje od ukusne hrane. Poenta je u tome da se hranite zdravo i pazite šta jedete 80 odsto vremena. A ostalih 20 odsto? Preporučljivo je otpuštanje kočnica i slobodno uživanje u svim poslasticama koje vam srce traži.

“Svima preporučujem ovaj način dijete. I da, ne zaboravite da se barem protegnete ujutru kada ustanete”, kaže manekenka.

(Super Zena)