Astrologija

Jedini koji imaju Božiju zaštitu na dlanu: Samo srećnici su rođeni u ovom znaku!

Otmen je, aristokrata, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju, ali ipak ide svojim putem.

Ovaj znak kao i Jupiter, njegova planeta vladar predstavljaju moć, uspeh, uživanje i pomoć Boga na dlanu. Onda kada se najmanje nadamo, Božja ruka se spusti na nas i izbavljenje dođe. Mi ga zovemo čudo, karma, volja Božja…

U pitanju je Strelac!

To je vatreni znak koji simbolizuje daljine, putovanja, kosmopolitski duh i visoka moralna načela. Njegovi pripadnici su energični, otvoreni i nesputani, ne drže do konvencionalnog i ne ostaju pored partnera kojeg više ne vole. To su pustolovi bez stalne adrese, svetski putnici i istraživači, ljubavnici, putopisci, sportisti i diplomate.

Dvostruke su prirode – privlači ih sve što uzvisuje duh i godi telu, mogu biti i askete i najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele toliko toga da nauče, isprobaju. Bez mnogo razmišljanja upuštaju se u ljubavnu avanturu, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao.

U duši su kockari – mogu sve da stave na kocku samo u jednoj sekundi! U komunikaciji su vrlo otvoreni, nekad i previše direktni. Kažu šta im prvo padne napamet, pitaju sve što ih zanima, a nekad i detinjasto naivno pričaju o svojim planovima. U osnovi su pošteni i iskreni pa misle da su i drugi takvi.

Velikodušni su, nekad i rasipni, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Žele da budu tamo gde se nešto događa, prvi će se javiti kao dobrovoljci kad treba nešto da se isproba ili pomogne drugome. Privlači ih sve što je drugačije; druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična područja. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračerska društva.

Iznad svega mrze ograničavanje slobode, osećaj da negde moraju da ostanu ili nešto urade. Žele da budu nesputani i slobodni poput ptice u letu, otisnu se daleko, vide svašta i drugima pričaju o tome.

To je mlad duh, lepog estetskog izgleda, sportske građe, voli plemenite sportove pa će tenis biti jedan od najomiljenijih. Strelac je otmen, aristokrata, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju, ali ipak ide svojim putem.

Strelac je sveštenik, astrolog, prorok. Velike nagrade, medalje, vojne zasluge upravo proističu iz jakog Jupitera. Da bi bili prvak u sportu ili pobednik u ratu, morate da imate jakog Jupitera u natalnom horoskopu.

Strelac nije lak znak za saradnju, zna da bude strog i ohol. On takođe kažnjava, ali je to više neprijatno nego totalno tragično. Za nekog ko je po prirodi hedonista, nema veće kazne nego biti bez užitaka i novca. Životni apetiti ovog znaka su veliki, ali se oni i ostvare.

(zenskikutak.rs)