Ljubav & Seks

Jednostavna navika koja spasava vezu: Potrebno vam je samo 5 minuta da ljubav opet oživi!

Ponekad ne primetite da ste počeli samo da se mimoilazite… I da su vam putevi sve udaljeniji… Kako ovo možete da sprečite?

Kad prođe faza „medenog meseca“, zaljubljenost i uzbuđenje smene drugi prioriteti. I kao rezultat toga, eto vas u monotonoj rutini, dani prolaze a vi ih niste ni svesni i ponekad čak ne možete da se setite šta ste ono beše zajedno radili juče… I da li ste uopšte radili nešto zajedno juče, ili ste tu kafu zajedno popili koji dan ranije, a onda se samo mimoilazili, jureći svako za svojim poslom…

I onda i ne primetite da ste počeli samo da se mimoilazite… I da su vam putevi sve udaljeniji… Kako ovo možete da sprečite?

Psiholog Belinda Vilijams kaže da je najjednostavniji način da očuvate bliskost i te „varnice“ s početka veze, da svakog dana uživate u nekoliko „mikro-trenutaka“, u nekoliko minuta koje ćete posvetiti samo jedno drugom.

Da bi zajednički trenuci bili značajni za vezu, nisu vam potrebni nikakvi „romantični vikendi“, niti putovanja. Sve što je potrebno je da iskoristite svaku priliku da jedno drugom pokažete da vam je stalo. Da se volite. I da vam je ta osoba najvažnija na svetu.

„Dovoljno je da odvojite trenutak da se ujutru zaista pozdravite, kad krećete na posao, da se zagrlite na sekund, dva. Da se držite za ruke koji trenutak, pre nego što utonete u san. Da povremeno naglas izgovorite ‘volim te'“, savetuje Vilijamsova.

I kad bolje razmislite… To je sve što je potrebno. Kad ste poslednji put rekli „volim te“? Ako ne možete da se setite… prošlo je suviše vremena od tada.

(mondo.rs)