Nega & Lepota

Jednostavno i praktčno: Trikovi za savršeno ispeglanu kosu!

Kosa je zasigurno jedan od onih detalja na telu za koji želimo da je postojan i atraktivan, no pre svega negovan i pedantan. Različite frizure koje su se popularizovale te u potpunosti zaživele i postale deo naše svakodnevice, neretko oštećuju kosu koja potom izgleda umorno i loše, ali srećom postoje odlični načini za njeno očuvanje i negu.

Iako obožavamo kovrdžavu kosu, jednako kao i zanimljive i drugačije frizure, ponekad se jednostavno zaželimo jednostavne, elegantne i prefinjene potpuno ravne kose. Bez obzira imate li prirodno ravnu kosu ili ste s druge strane kovrdžavi, mala ili nešto veća pomoć pegle za njeno ispravljanje je neophodna kako bi se postigla ona savršena svilena tekstura koja ne odaje ni jednu nepravilnost i manu. Kako bi se došlo do upravo takve frizure, nažalost kosu nije dovoljno samo ispeglati, već ju je u nekoliko koraka potrebno pripremiti za takvu vrstu tretiranja.

Naime, ono što svakako preporučujemo je da na kosu pre peglanje nanesete hranjivu masku koja će joj podariti svilenu teksturu te sjaj, a sledeći, gotovo pa krucijalan korak je njeno feniranje. Feniranjem kose ona će poprimiti prirodan, ali atraktivno stilizovan oblik te će biti ravna, a sve što potom trebate napraviti je peglom za kosu zagladiti vlasi i frizuri podariti svojevrstan stakleni izgled. Kako bi stakleni izgled u potpunosti došao do izražaja i dao svoj maksimum, potrebno je koristi određene proizvode u vidu silikona za kosu koji pružaju sjaj, zaglađuju kosu, ali je istovremežno hrane i čuvaju od štetnih spoljnih uticaja.

Nadalje, ako relativno često praktikujete peglanje kose, vrlo je važno da kosu pravovremeno zaštitite od topline te negujete jer u protivnom vrlo brzo ćete osetiti negativne nuspojave u vidu ispucalih vrhova, lomljivih vlasi te slamnatog izgleda za koji smo sigurni da nije nešto što želite. Ono što je takođe vrlo bitno je jačina vaše pegle za kosu, odnosno stupnjevi. Imate li prirodno nešto tanju ili ravniju kosu, nema potrebe koristiti maksimum stupnjeva i obrnuto; to su neki od elemenata koje u potpunosti trebate prilagoditi sebi i videti na koji način vaša kosa reaguje. Premda možda nemate takav utisak, peglanje kose je poprilično agresivna metoda stilizovanja te želite li zadržati zdrav i lep izgled kose, sledite spomenute korake i bez ikakve brige uživajte u svim blagodatima ove odlične frizure.

(Fashion.hr/Cosmopolitan.rs)