Psihologija

Kako da za SAMO 60 sekundi ojačate i usavršite SVE svoje veze u životu!

Bela Gandi osnivač sajta za upoznavanje otkrila nam je tajnu kako poboljšati bilo koju vezu u životu za samo 60 sekundi i podelila je 15 jednostavnih tehnika koje vode do poboljšanja odnosa sa partnerom, prijateljima, porodicom ili kolegama sa posla. Ove tehnike povećavaju. čak i veru u sebe, zato nema razloga da ih ne isprobate ODMAH!

Ojačajte vezu sa partnerom

Dugi zagrljaji: Zagrljaj podiže nivo hormona koji stvara u organizmu osećaj sreće i zadovoljstva. sličan osećaj onom koji imamo kada se umotamo u toplo ćebe. Ovaj osećaj trajaće tokom većeg dela dana.

Pošaljite poruku kojom ćete mu reći šta volite i cenite kod njega ili ga podsetite na neki lep trenutak koji ste proveli zajedno. To će uneti pozitivnu energiju u dan.

Obradujte ga omiljenim pićem ili čokoladom, bez ikakvog povoda. Ovakva sitna iznenađenja su veoma vazna za razvoj veze, a i svi vole ovakva iznenađenja kojima pokazujete da mislite na njega stalno.

Ne zaboravite prijatelje

Ukoliko želite da obnovite vezu sa nekom prijateljicom pošaljite joj kratku poruku. „Upavo se vrti tvoja omiljena pesma na radiju, pa sam te se setila. Mogle bismo na kafu ovih dana“ ili nešto slično.

Pošaljite joj cveće bez ikakvog povoda, i napišite koliko vam znači i koliko volite njeno društvo. Za zdravu i snažnu vezu je potrebno da imate i srećno okruženje i prijatelje koji vas obožavaju i podržavaju.

Vodite brigu o deci (ukoliko ih već imate)

Neophodno je da deca osećaju da su zaštićena, da u porodici vladaju ljubav i podrška. Na kutiju za užinu zalepite im nacrtani smajli ili nešto slično što će ih razveseliti ili aranžirajte ručak u oblik nekog crtanog lika ili jednostavan oblik srca.

Svi vole pohvale,a naročito deca. Recite koliko ih volite. Negujte zdrav odnos u svojoj porodici.

Izgradite dobre odnose sa kolegam sa posla

Obradujte kolege nekom sitnicom kao što su kolači, čokolada ili čaj. Ukoliko su odnosi na radnom mestu dobri posao lakše pada, bez obzira na to kakvi vas izazovi čekaju.

Pokažite zahvalnost svom šefu, kolegama kad god to možete. Negujte dobre odnose i veze na svakom koraku, jer su one naravno i preduslov za zadovoljniji život!

I poslednja veza i najbitnija. Ne zaboravite da ugodite sebi

Napravite listu od 7 stvari koja vas čine srećnom. Potrudi se da uradite barem po jednu dnevno.

Napišite na listu papira koje kvalitete posedujete i cenite kod sebe i držite ga u novčaniku. Svaki put kada plaćate račun podsetite se šta piše na listi. Bez dileme, ovo će vam popraviti raspoloženje i samopouzdanje!

Tamara Milojković

(cosmopolitan.rs)