Nega & Lepota

Kako izgleda savršena rutina za negu kože?

Večernji ritual je osnova lepe kože. Pomaže našoj koži da se opusti, deluje na telo, um i dušu.

Najčešće se povezuje sa uklanjanjem šminke i negom lica i tela, ali pre svega pripremom za sledeći dan. Ova rutina ne mora da bude komplikovana, ali je važno da je delotvorna.

Uklanjanje make-upa

Ovo je prvi korak našeg večernjeg rituala i istovremeno jedan od osnovnih pravilne nege kože. Zahvaljujući pravilno odabranoj kozmetici, uklonićete ne samo šminku, već i nečistoću sa lica. Odaberite kozmetiku pogodnu za vaš tip kože.

Čišćenje i piling

Temeljno čišćenje i uklanjanje mrtvih ćelija kože je vrlo važno za sve tipove kože, bez obzira na tip. Odaberite masku za čišćenje ili piling prilagođen vašoj koži. Za delikatnu i osetljivu kožu najbolje će biti enzimski, za masnu i mešovitu kožu to može biti piling sa abrazivnim sitnim česticama.

Masaža

Pored pilinga veoma je važna masaža lica. Pojačana cirkulacija kože je ključ mladalačkog izgleda. Za masažu možete nabaviti specijalne četkice.

Hidratacija

Adekvatna hidratacija je čaša vode pre spavanja. To je pogodno i ekološko rešenje koje nam omogućava da u svakom trenutku uživamo u ukusnoj i zdravoj vodi.

Ishrana i hidratacija

Vremenom, koži sklonoj isušivanju mogu da nedostaju hranljivi sastojci koji su neophodni za održavanje zdravog izgleda. Koristite bogate noćne kreme i hranjivi serum.

Oči, vrat, dekolte

Ponekad zaboravimo na ova mesta, a to je velika greška, jer je tamo koža najtanja i najfinija i brzo stari. Svake večeri nežno masirajte kremu oko očiju, najbolje kružnim pokretima. Kremu nanesite i na vrat odozdo nagore, takođe masirajući kožu.

(Ženskimagazin.rs)