Moda

Moda: Najveće greške koje pravite kada kupujete sandale

Gotovo sve žene biće saglasne u jednom: sandale su neizbežan modni dodatak u letnjim mesecima. Međutim, ukoliko ih pogrešno odaberete, mogli biste da imate više štete nego koristi…

Jedno od pravila koje ćete najčešće slediti pri kupovini novih sandala je pravilo estetike. Ako su vam cipele lepe, glasić u glavi će vam šapnuti: “Nema veze, razgaziće se”. Ipak, ako imate utisak da same sebe zavaravate kako biste opravdale kupovinu, najbolje je da sandale ostavite na polici.

Kada su u pitanju najveće greške koje pravimo s letnim sandalama, ortopedi tvrde da je jedna od najvećih ta što kupujemo sandale s pretankim pertlama ili kaišićima koji će nam, kada ih vežemo oko noge, lakše zaustaviti cirkulaciju nego nešto bi to učinili deblji kaišići. Takođe, treba proveriti da li ti kaiševi prelaze preko kosti na člancima, jer bi vas to moglo ozbiljno nažuljati i činiti hod u sandalama nemogućim.

Ortopedi takođe upozoravaju da ne kupujete sandale koje možete da “prepolovite” rukama, jer to znači da verovatno nemaju dovoljno stabilnu podršku za vaše stopalo.

Ipak, ono u čemu žene najviše greše je, kažu doktori, da prebrzo uskoče u cipele pre nego što ih razgaze. Nosite sandale prvo po stanu, pa do prodavnice pa ih tek onda, kada se prilagode vašem stopalu, prošetajte gradom. Ako ni tada ne budu dobre i nastave da vam prave probleme, pošaljite ih u zaborav!

(Cosmopolitan)