Nega & Lepota

MOGUĆE JE: Smanjite celulit uz efikasne savete kozmetičara

A to znači da je skidanje celulita na mestu broj jedan, pored skidanja viška kilograma. Da biste što efikasnije i brže uklonili ovaj večiti problem svih žena, predstavljamo vam četiri saveta kozmetičara koji će vam sigurno pomoći.

1. Masaža

Masaža je najvažnija! Svakodnevno masiranje će vam pomoći da što pre uklonite celulit, ali i zetegnete kožu na kritičnim delovima. Izdvojite minimum 10 minuta za masiranje područja zahvaćenih celulitom.

2. Fizička aktivnost

Vežbanje i aktiviranje mišića je potrebno za uklanjanje celulita. Pored toga, osećaćete se bolje, a vaše telo će izgledali bolje. Vežbajte svakodnevno po jedan do dva sata, koliko vremena imate.

zenski-magazin-smanjite-celulit-uz-savete-kozmeticara(1)

3. Maska

Napravite masku za zatezanje kože i uklanjanje celulita: Pomešajte četiri kašike mlevenog suvog zelenog čaja, četiri kapi eteričnog ulja od borovnice i malo vode. Zatim smesu (trebalo bi da dobijete smesu nalik na kašu) nanesite na problematična područja i uvijte ih u foliju, a zatim ih pokrijte nečim toplim.

Nakon sat vremena isperite masku i izmasirajte kožu.

4. Pravilno korišćenje anticelulit krema

Prvošto bi trebalo da znate je da je najbolje koristiti anticelulit kreme ujutru, uz dobru masažu regije na koju je stavljate. Pored krema, odlični su i serumi kao i ulja koja su namenjena za uklanjanje celulita. Pilinzi koje možete napraviti sami, kao i kupovni, mogu biti još jedan odličan potz u uklanjanju „pomorandžine kore“ sa kože. Minimum vremena koji je potreban za primetno smanjenje celulita je oko mesec dana.

(ŽenskiMagazin)