Nega & Lepota

Domaće biljno ulje koje sprečava opadanje kose

Ovo domaće biljno ulje zvuči previše dobro da bi bilo istinito: govori se za njega da zaustavlja opadanje kose i da je čini gušćom nakon samo jedne upotrebe.

Na vama je da to i proverite…

Sastojci za jedno nanošenje:

– 1 sveži cvet hibiskusa
– 2,3 listova hibiskusa
– 3 kašike kokosovog ulja
– 2 kašike ulja od slačice
– 2 kašike bademovog ulja
– Nekoliko listova karija
– 1 kašika semena piskavice
– 1 crni luk srednje veličine
– Nekoliko listova svetog bosiljka (ili tulsija)

Priprema:

Iseckajte crni luk, a u drugoj činiji dodajte listove i sameljite ih. Takođe sameljite listove karije i pomešajte sa prethodnim.

Sva ulja pomešajte i stavite u tiganj, pa stavite na zagrejanu ringlu. Dodajte crni luk. Kada ulje počne da vri, dodajte listove bosiljka i semenke piskavice. Kada semenke počne da pucketa, isključite ringlu i sačekajte da se smesa ohladi.

Mlako ulje stavite na kosu i sačekajte najmanje 30 minuta pre nego što ga isperete sa kose.

*  *  *

Ipak smo rešili da pitamo nekog stručnog da li ovo ulje zaista posle samo jedne upotrebe rešava problem sa opadanjem kose.

Na žalost, ova tvrdnja nije tačna. Čak je i najboljim, klinički dokazanim tretmanima potrebno po nekoliko nedelja da uspore opadanje, ali i poboljšaju kvalitet kose.

Jedino može da bude tačno – ulje utiče na poboljšanje, odnosno gustinu novoizrasle kose, jer “stara” folikula ne može promeniti gustinu.

Zaključak – možete isprobati ovo ulje, ali će vam biti potrebno dosta vremena da vidite poboljšanje. U svakom slučaju, kosa će vam biti sjajnija i mekša.

(zenskimagazin.com)