Dekor

Napravite od kancelarije oazu mira i opuštanja

Većina ljudi na poslu provede najmanje osam sati najlepšeg dela dana, pa je izuzetno važno da radni prostor bude prijatno mesto.

STOLICA ili fotelja mora da bude podešena tako da prija telu. Monitor treba da bude u visini očiju, nikako iznad, jer se tako opterećuje vrat. Ukoliko poslodavac nije obezbedio udobnu stolicu, donesite bar svoje jastuče.

PORODIČNE fotografije na desktopu su u većini firmi zabranjene, pa je draga lica najbolje gledati sa pravih fotografija. Ko ima strogog poslodavca, neka nabavi mali ram, koji ne upada mnogo u oči.

SLUŠALICE su u nekim firmama zabranjene, ali ponekad će vam zatrebati za posao, pa nije loše da ih imate u fioci.Međutim, najvažniji “aksesoar” za kompjuter treba da bude dobra tastatura koja je postavljena pod izvesnim uglom, ka prstima. Laptop tastature izuzetno umaraju zglobove.

CVEĆE je dokazano najbolji prijatelj kompjutera. Naime, mnoge biljke umanjuju negativno zračenje, a tu su kaktusi bez premca. Mogu da budu mali, a ne traže posebnu negu. Biljka spatifilijum je još efikasnija ukoliko je na radnom mestu dozvoljeno držati zelenilo. Ne treba da bude izložena sunčevim zracima, prija joj temperatura od 20 do 25 stepeni, a zaliva se kada se zemlja osuši. Čim uvene beli cvet treba ga iseći da bi se pojavio novi.

BOJE mogu da stimulišu, ali i da “ubiju” naše raspoloženje. Plava boja podstiče razmišljanje, žuta kreativnost, a zelena smiruje. Od stola ne treba praviti veselu igraonicu koja će privlačiti pogled šefa, već u jednoj boji, recimo zelenoj, nabaviti držač za olovke, traku na kojoj ćete kačiti poruke kao podsetnik, ram za slike, šolju za kafu i ostale sitnice.

(novosti, foto: reddit)