Moda

OPREZ: 10 opasnih stvari u vašem garderoberu

fashion woman's legs

Kupovina nove garderobe je omiljeni hobi mnogih žena. Neke kažu da ih dobra kupovina relaksira.

Dolaskom novog godišnjeg doba, mnoge žene se odlučuju za ažuriranje garderobe, ali vrlo mali broj žena zna da neke stavke u vašem garderoberu mogu biti jako opasne, pogotovo za vaše zdravlje.

Koje su to najopasnije stvari koje vrebaju iz vašeg garderobera?

Predstavljamo vam Top 10:

 

1. Uske farmerice

Naučnici su otkrili da ukoliko nosite često uske farmerice, one mogu biti štetne po zdravlje žena. Uzak pojas u velikoj meri kompresuje organe karlice, što može dovesti do povrede njihovog snabdevanja krvlju. Na taj način možete da poremetite ženske reproduktivne organe, kao što je materica. Nadalje, trpi bešika. Zbog preterano kompresije može da se promeni i funkcija utrobe: motoričke sposobnosti propadaju i dolazi do zatvora. Pored toga, zbog nekvalitetnih tkanina mogu se razviti reakcije na koži, kao što je dermatitis. Ali, svi ovi problemi mogu se izbeći. Samo kupite farmerke u svojoj veličini i bez previše čvrstog pojasa.

 

2. Par visokih potpetica

Da, visoke potpetice su veoma lepe, ženstvene i seksi. Ali, ove cipele su izuzetno štetne pa čak i opasne. Prvo, zbog pogrešnog položaja, kompresije i preteranog napora stopala mogu pretrpeti razna oštećenja. Drugo, zbog napregnutih mišića mogu da se pojave proširene vene. Treće, cipele sa visokim štiklama mogu da izazovu pad. Na primer, u Japanu, 25-godišnja učiteljica je umrla na licu mesta od otvorene traumatske povrede mozga nakon pada sa potpetice čija je peta bila 12 cm.

stikle

3. Papuče i „japanke“

Čini se da ne izgledaju opasno? Na kraju krajeva, one imaju ravan đon. Ali, u stvarnosti stvari nisu tako jednostavne. Naučnici su otkrili da ova obuća može da izazove jake bolove u mišićima nogu, zbog konstantnog napora (treba da se napravi napor da se zadrže papuče na nogama) i umor nogu, kao i razvoj ravnih stopala, pa čak i promene u hodu. Tako da je uvek bolje kupiti ugodnije ženske sandale.

 

4. Korektivni veš

Devojke u srednjem veku nisu imale saznanja o tome da veš koji koriguje telo može ostaviti posledice na organizam, i to je sasvim normalno. Dakle, uski grudnjaci „Push-up“ sa žicama mogu kompresovati unutrašnje organe, posebno pluća. I to, će dovesti do teškoća sa disanjem. Na ovoj listi su i korseti koji smanjuju obim tela za više od dva centimetra, što dovodi do ozbiljnih problema u radu dijafragme, pankreasa i jetre. Ako i dalje nosite korektivni donji veš ne treba da provedete više od dva ili tri sata, i pokušajte da ne sedite, takav stav samo pojačava negativan uticaj.

 

5. Mini-suknje

One mogu da oštete vaše zdravlje, ali i figuru. Prvo, ispod mini suknje lako prodire vetar i hladnoća, a to može dovesti do raznih upalnih procesa reproduktivne sfere. Drugo, naučnici su dokazali da ukoliko nosite previše kratke suknje u hladno doba godine može dovesti do razvoja celulita, to jest, formiranje takozvane pomorandžine kore. A to nastaje zbog činjenice da hladnoća izaziva grč krvnih sudova i usporavanja krvnog protoka. Ukoliko vas uhvati jak mraz u mini suknji, čak može dovesti do ćelijske smrti. Tako da je bolje nositi takve stvari samo u letnjem periodu.

 

6. Velika torba na jedno rame

Ako je nosite sve vreme, onda vaša kičma trpi veliko optereće. Postepeno počinje da se savija, što može dovesti do razvoja bolesti kao što su skolioza i osteohondroza. Ova druga je, uzgred, vrlo podmukla bolest, jer može biti praćena simptomima koje ni na koji način ne možete povezati sa kičmom: glavobolja, pospanost, bol u grudima, vrtoglavica, hronični umor i tako dalje.

 

7. Tange

Naravno, svaka devojka u njima izgleda seksi. Ali, kada ih nosite možete se ozbiljno povrediti. Prvo, ovaj veš može da trlja nežnu kožu intimnih područja i izazove ozbiljnu iritaciju, što je veoma neprijatno. Drugo, tange mogu da budu neka vrsta prevoza za bakterije da glatko i brzo prodiru u vaginu i uzrokuju ozbiljne infekcije i oboljenja poput vaginitisa i vulvitisa.

tange

8. Obojene farmerke

One su postale izuzetno popularne u poslednjih nekoliko sezona. Ipak, priznajemo da farmerke u boji izgledaju moderno, mladalačko i kreativno. Ove farmerke mogu biti u veoma raznovrsnim bojama: zelene, narandžaste, žute, crvene, ljubičaste, obojene ili ukrašene jarkim bojama. Ali, boje mogu imati razarajući uticaj na kožu. Alergijske reakcije su česta pojava ukoliko vaš organizam reaguje na boje u teksasu.

 

9. Rolke sa izuzetno uskim vratom

Ako ih nosite sve vreme, to negativno može uticati na štitne žlezde. Posebno opasne su rolka od poliestera.

 

10. Naočare za sunce

Iako su dizajnirane da zaštite oči, u stvari, ponekad je sve drugačije. Prvo, ako sočiva nisu od stakla, plastika i loš kvalitet, mogu izazvati glavobolju ili bol u očima zbog naprezanja očiju zbog blizine panela. Da biste zaštitili sebe, birajte kvalitetan par naočara.

(covermagazin)