Nega & Lepota

Povećanje usana: Sve što želite da znate, ali vam je suviše neprijatno da pitate

Na žalost, ovo je i dalje tabu tema u našem regionu, pa ako ste mislile da povećate usne, verovatno imate puno pitanja …

Kada vidite devojku sa lepim usnama, ne možete a da se ne zapitate da li je to zbog genetike, dobre šminke, ili (oh ne!) injekcije. Živimo u takvom okruženju gde malo ko priznaje da je imao estetske promene, iako su nekoliko žena pokušavale da promene ovo razmišljanje i ponosno govore o svojim estetskim korekcijama. Povećanje usana je u toku već nekoliko godina i najpristupačnije je ikada, tako da ako želite da uradite, ali se pitate da li boli, da li postoje nuspojave i slično, čitajte i rešite vaše dileme!

Proces

Pre svega, ono što sve zanima jeste da li će biti zadovoljni krajnjim rezultatom. Ako želite tretman za povećanje usana, prvo treba da razgovarate sa svojim lekarom o željenoj veličini. Ovaj korak je veoma važan, jer lekar treba da obezbedi da povećanje usana odgovara obliku i strukturi lica. Na primer, ako imate manje lice izgledaćete čudno sa prevelikim usnama. Različite crte lica diktiraju oblik usana i volumen koji odgovara.

Nijansa usana je takođe važna

Kada se odlučite o obliku i veličini, doktor će vam reći nešto više o procesu, kako se radi, koristi, njegovo trajanje i slično. Ceo proces, zajedno sa konsultacijama traje oko sat vremena.

Činjenice

Najčešći tretman je hijaluronska injekcija koja se ubrizgava u spoljašnji sloj kože. Hijaluronska kiselina je supstanca koja je prirodna u telu i predstavlja glavni sastojak u mnogim punilima za usne. U zavisnosti od podešavanja, usne mogu biti povećane prema vašoj želji, možete dobiti novi izgled ili da redefinišete usne.

Nuspojave

Šta je sa neželjenim dejstvima? Najčešći neželjeni efekti su privremene modrice i otok koji traje duže od dve nedelje. Alergijske reakcije su izuzetno retke. Razgovarajte sa svojim lekarom ako mislite da ste alergični na neki od sastojaka. Preporučena starosna granica za korekciju usana je preko 18 godina.

Budućnost

Što se tiče budućnosti povećanja usana, postoje mnogi novi tretmani na kojima naučnici rade. Jedan od njih je transparentan gel sa hijaluronskom kiselinom koji se sastoji od manjih i ravnomernijih čestica, koje suptilno povećavaju usne ili glatke bore oko usana.

(Ženski Magazin)