Dekor

Povratak lamperije

Ako na zidove stavite široku, zidnu lamperiju, dobićete sofisticirani prostor sa daškom rustikalnosti.

Umesto podova, zašto ne biste svoje zidove prekrili dugim, drvenim daskama, koje potom možete da obojite po želji, ukoliko vam se ne dopada prirodna boja drveta. Osim što je veoma efektan detalj, lamperiju je lako sastaviti zbog strukture utora na daskama, koje se spajaju bez mnogo muke.

Njihovim slaganjem dobija se površina sa vidljivim spojevima u obliku uporednih linija koje možete da iskoristite za stvaranje dojma višeg, odnosno šireg prostora, u zavisnosti od

njihove orijentaciji na samom zidu. Štaviše, naizmeničnom primenom površina sa vertikalnim i onih sa horizontalnim usmerenjem dasaka, možete da stvorite razigran i dinamičan interijer.

Iako je prirodna boja drvenih dasaka sa dobrim razlogom favorit mnogima a utisak topline koji unosi u prostor nije zanemariv, obojene drvene površine sve su popularniji izbor.

Crna zidna lamperija tako daje moderan ton ovom tradicionalnom materijalu, a sav nameštaj i dekoracije koje odaberete za prostoriju, posebno će se isticati uz ovakav zid. Odličan izbor je i uvek moderna bela koja unosi svetlinu u prostor i utiče da on izgleda veći i prozračniji. Nežna tekstura površine drveta nenametljiva je ali ujedno i odlična zamena za klasični zid obojen u belo.

Izgled zidne lamperije lako možete da razigrate ukrasnim detaljima u boji, dodavanjem drugih uzoraka na pod kao što su geometrijske pločice u kupatilu ili ako dodate elemente u zlatnoj boji na sam zid.

(novosti.rs)