Astrologija

PRECIZAN NEDELJNI HOROSKOP: Ljubav, zdravlje i posao do 19. februara

Sexy young couple playing in love games in a bedroom.

OVAN (21. 3. – 20. 4)
Posao – Vladar Mars u Ovnu ukazuje na to da idete pravim putem. Uz Marsa je i Venera, pa je tenzija blago podignuta, a kako se radi o vašem prvom polju, sve šanse leže u ličnom angažovanju. Sreća obično ide u kompletu, odnosno i partner i šef u vama vide osobu od poverenja.
Ljubav – Kada su Mars i Venera zajedno uvek neko mora da ispašta. S obzirom na to da se nalaze u vašem prvom polju, vi ćete odlučivati o nastupajućim potezima. Ako ste time zaslužili pažnju, partner će vas nagraditi velikodušno, a ukoliko niste, očekuju vas nesuglasice.
Zdravlje – Čuvajte se prehlade.

BIK (21. 4. – 21. 5)
Posao – Venera, vladar znaka sa Marsom u Ovnu i u vašem dvanaestom polju ukazuje na gotovo izvesne probleme. Ali, kako se nalazite u pozitivnoj fazi pokušajte da se iz ove situacije izvučete sa što manje posledica, uz šalu i u prijateljskoj atmosferi.
Ljubav – Iako ste zvanično još u vezi, potrebno vam je nešto žestoko da biste u njoj ostali ili će vas nešto drugo žestoko odvesti u iznenadnu avanturu. Privlači vas neko drugi, što je karakteristično za period kada se Venera i Mars nađu u dvanaestom polju. Očekuje vas velika dilema za koga da se opredelite.
Zdravlje – Pokušajte da se oslobodite poroka, jer vam nikakav stimulans sa strane zaista nije potreban.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)
Posao – Niste ispitali sve varijante za neki posao i zato ne možete da nađete pravo rešenje. Problemi se nagomilavaju neverovatnom brzinom. Ovaj period zahteva veliku akciju, jer je vladar znaka, Merkur iz Vodolije u aspektu sekstila sa Marsom u Ovnu i trigona sa Jupiterom u Vagi, pa svaka brza akcija ima povoljan rezultat.
Ljubav – Saturn u Strelcu, iako povoljno aspektovan Venerom i Marsom iz Ovna, „hladi“ stvari više nego što vama odgovara. Saznanje da ste dugo prema nekome gajili uzaludne simpatije ne bi trebalo da vas sputava, kao ni nečije otvoreno odbijanje.
Zdravlje – Slaba tačka organizma je grlo. Čuvajte se virusnih infekcija i nazeba. Proverite krvnu sliku.

RAK (22. 6. – 22. 7)
Posao – Ukoliko razmišljate o promeni posla, ovo je pravi trenutak. U vašem desetom polju nalaze se Mars i Venera što i te kako opredeljuje karijeru i nagoveštava potencijalne promene, pa bi bilo dobro da se detaljno raspitate o kakvim izmenama je reč.
Ljubav – Previše ste opterećeni poslom i nemate vremena da se prepustite emocijama. Saturn, vladar sedmog polja u dobrom aspektu sa Marsom i Venerom ukazuje da se u vašem neposrednom okruženju nalazi osoba koja vam jako odgovara.
Zdravlje – Druženje sa pozitivnim ljudima pomaže očuvanju psihičke forme. Budite pažljiviji jer postoji mogućnost povređivanja i iščašenja zgloba.

LAV (23. 7. – 22. 8)
Posao – Okrenutost poslu urodiće plodom samo ukoliko budete sarađivali sa kolegama sa kojima se ne slažete. Prijatelji će vam pomoći da sačuvate optimizam i da prebrodite krizu, iako realna situacija nalaže veliki oprez.
Ljubav – Već izvesno vreme izloženi ste proceni svega što radite, ali to ne znači da partner ima loše namere. Na ovaj način partner samo pokušava da vam pokaže koliko brine o vama. Zajedno sa Suncem, Merkur u vašem polju partnerstva znak je velikih očekivanja i može doneti brojne kontakte.
Zdravlje – Nesanica, reumatizam i bolovi u stomaku odraz su psihološkog stanja.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)
Posao – Osim Meseca koji početkom nedelje boravi u vašem prvom polju, lišeni ste ozbiljnijih „teških“ aspekata. Ukoliko uspete da ostanete disciplinovani i period započnete bez odlaganja i kašnjenja, naredni dani mogu doneti nove sagovornike i opredeliti ideje o promenama unutar posla.
Ljubav – U slici vaše savršene budućnosti glavnu ulogu igra osoba o kojoj imate iskrivljenu sliku, jer je Jupiter, vladar vašeg sedmog polja u retrogradnom hodu, pa su gotovo sve pretpostavke pogrešne.
Zdravlje – Umor je posledica napornog rada koji vas je potpuno istrošio, ali i signal da poslove svedete na razumnu meru.

VAGA (23. 9. – 22. 10)
Posao – Pred vama su dani iščekivanja nekih starih dogovora. Privodite kraju mnoge zaostale poslove koji vas muče već duže vreme. Određena pozitivna odluka razrešiće jednu zavrzlamu, posle čega ćete u poslove ulaziti kao ravnopravan partner.
Ljubav – Venera i Mars nalaze se u vašem sedmom polju, što znači da ste potpuno u vlasti partnera i da veza zavisi pre svega od druge strane. Odluke donete tokom ovog perioda biće neracionalne i nejasne.
Zdravlje – Malo ste se zapustili, pa je poželjno da korigujete ponašanje. Ne jedite između obroka, a ukoliko ste na terapiji, oprezno sa lekovima.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)
Posao – Mars u Ovnu, znaku svog dnevnog domicila, ukazuje da ste zakasnili i da je trebalo ranije da donesete neke bitne odluke. Rešenja za koja se budete ovih dana opredelili dovešće vas u situaciju koju ćete neminovno kasnije morati da popravljate. Ne odlažite projekte, jer se propuštene prilike neće više pojaviti.
Ljubav – Prisustvo Marsa i Venere u Ovnu nagoveštava da vas u ovom periodu očekuju bitna dešavanja u emotivnom životu. Samo nemojte da prenagljujete u donošenju važnih odluka. Slobodne predstavnike znaka očekuje novo poznanstvo u neobičnim okolnostima.
Zdravlje – Nastavite da uzimate vitamine i neće biti problema sa zdravljem.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)
Posao – Saturn u prvom polju označava prepreke za većinu poslova. Kako je tokom ovog perioda podržan aspektima trigona sa Marsom i Venerom, te sekstilom sa Merkurom i Jupiterom, ipak ćete određene poslove uspeti donekle da zaokružite. U tome će vam pomoći neobični kontakti i brojna poznanstva. Vodite više računa o tome šta drugima pričate o sebi.
Ljubav – Sekstil Merkura, vladara sedmog polja, i Jupitera koji je retrogradan vraća vas na prethodne, nedovršene događaje. U igru uključite intuiciju, jer aspekti planeta su takvi da vam mnogo toga neće biti jasno. Slobodno pripadnike znaka očekuje nova veza.
Zdravlje – Osim manjih problema sa alergijama, dobro se osećate.

JARAC (22. 12. – 20. 1)
Posao – Pred vama su dani revizije dešavanja, jer Jupiter u desetom polju retrogradno vraća posao na stara događanja. Bićete u prilici da izgladite neke nesporazume i ponovo pokrenete aktivnosti sa osobama koje ste pre izvesnog vremena eliminisali. Zahvaljujući vašoj ubedljivosti već krajem perioda očekuju vas prvi rezultati. Ljubav – Prisustvo Venere i Marsa u četvrtom polju pojačava napetost u emocijama kod pripadnika znaka koji su u braku ili u dugogodišnjoj vezi. Prevelika zahtevnost i očekivanja od partnera mogu opteretiti vezu. Srećom, ovakav raskorak neće potrajati dugo i od voljene osobe očekuju vas lepa iznenađenja.
Zdravlje – Manje se nervirajte i izbegavajte začinjenu hranu.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)
Posao – Pozicija Merkura prilično vam komplikuje poslovni život, jer    morate da mislite o raznim detaljima. Ali, iz trenutke situacije, koja vam bez razloga izgleda sumorno, izađite podignute glave i ne obazirite se na one koji su protiv vas. Budite spremni da tokom ovog perioda ubrzate većinu aktivnosti.
Ljubav – Kako preživljavate naporan period na poslu, smatrate da ne morate to isto da trpite od partneta. Nedostatak razumevanja mogao bi da dovede do zahleđenja u vezi. Usamljene pripadnike znaka očekuje poznanstvo sa zanimljivom osobom.
Zdravlje – Ovih dana najviše će vas mučiti bolovi u nogama, problemi sa zubima i kostima.

RIBE (20. 2. – 20. 3)
Posao – Retrogradni hod Jupitera, vladara znaka ukazuje na brojne prilike koje će biti umanjene u pogledu kvaliteta. Period nije povoljan za zaduživanje. Maksimalno se trudite da izbegnete kontakte sa osobama koje su naporne, ali nećete u tome lako uspeti.
Ljubav – Merkur u dvanaestom polju čini vas veoma napetim. Ukoliko nervozu prenesete na partnera, sredinom nedelje može doći do krize, pa čak i raskidanja veze.
Zdravlje – Organizam vam „govori“ da bi trebalo da se primirite i napunite baterije. Zbog virusnih infekcija pripazite grlo.

(novosti)