Dekor

Život u maloj garsonjeri

Ključno pravilo za mali prostor je da ne sme biti pretrpan. Zato birajte samo one komade nameštaja koji su neophodni i uvek dvaput razmislite pre nego što kupite nešto novo. Jedinstvena estetska tema i jednostavnost smanjuju osećaj skučenosti.

Kako najfunkcionalnije i najlepše iskoristiti prostor od 26 m2?

Prava je umetnost funkcionalno opremiti garsonjeru i živeti u malom prostoru. Pred vama je takav izazov.

Što se tiče stolica i fotelja, možete odabrati male stolice koje se lako slažu jedna na drugu i po potrebi odlažu ili čije sedište možete podesiti po visini ili sasvim sklopiti. Ugaona garnitura predstavlja najudobnije mesto za sedenje, a laki obrok uz kuhinjski pult možete pojesti i sedeći na „laboratorijskim“ stolicama sa sedištem koje se okreće.

Zone za spavanje i sedenje nije lako odvojiti u garsonjeri, a naročito ako je iznajmljena. Rešenje je u vizuelnoj, delimičnoj pregradi kao što je otvorena komoda za knjige i vama važne sitnice. Polica će simulirati pregradni zid, a neće vam oduzeti previše prostora.

Ljubitelji tehnike ne treba da brinu: umesto televizora koji uglavnom zahteva i policu na kojoj će stajati, postavite iznad praznog zida platno koje se spušta kao roletna, a naspram njega, o plafon okačite projektor i imaćete televizijski program uz uštedu dragocenih kvadratnih metara.

Kuhinju opremite što praktičnije. Ispod radne površine postavite komodu koja može da se izvlači. Na taj način štedite prostor, a dobijate i dodatno mesto za odlaganje.

Uz to, ako se malo potrudite oko uređenja enterijera, vaš mali stambeni prostor može da izgleda kao avangardni francuski atelje. Jedan zid može izgledati nedovršeno, izgled naslaganih cigli daće vašoj garsonjeri jedinstven pečat.

Odaberite laminat ili parket u tamnoj boji drveta.

(lepaisrecna.rs)