Zdravlje

Prekrštene noge izazivaju proširene vene i 4 drugih bjuti mitova u koje morate odmah da prestanete da verujete!

Ispostavilo se da ste živeli u zabludi, ukoliko ste verovali nekoj od ovih tvrdnji:

Gubitak kose je neminovan sa godinama

Ova tvrdnja nije tačna, kaže dr. Džošua Zeičner. Nisu svi predodređeni da se suoče sa gubitkom kose. Ova pojava je vezana za genetiku. Ukoliko je vaša majka imala ovaj problem, veće su šanse da ih imate i vi. Osim toga, opadanje kose je povezano sa hormonalmnim nepravilnostima, nedovoljan unos namirnica sa dobrim nutritivnim vrednostima ili stres.

Kako možete da sprečite ovu pojavu? 

Jedite hranu bogatu gvožđenom, cinkom, vitaminima grupe B, vitaminom D, proteinima i omega-3 masnim kiselinama.

Pore se mogu trajno ukloniti tretmanima ili maskama

Nažalost, jednom kada se pore prošire, obično se to dešava zbog uticaja spoljašnjih faktora i izlaganja suncu, ne postoji način da nestanu zauvek, kaže dr. Dai.

„Ipak veličina pora određena je genetikom. Što su aktivnije lojne žlezde, pojavljuju se veće pore „, kaže dr Zeičner.

Šta u ovom slučaju?

Koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu ili retinolza piling mrtvih ćelija kože. Isprobajte proizvode sa 2 procenta salicilne kiseline, a hidratacijom sprečavajte isušivanje.

Kada sunce ošteti kolagen na vašoj koži, zidovi pora gube elastičnost i propadaju, čineći pore većim, zato uvek koristite proizvode sa UV zaštitom.

Ako imate masnu kožu uvek kod sebe imajte papiriće koji upijaju višak. Što se ulje duže zadržava i začepljuje pore, to više one rastu.

Fleke i pege sa vraćaju u većoj količini ukolko ih uklonite nekim tretmanom 

Dr. Dai tvrdi da je ova bjuti izjava lažna. Ako ste skloni pojavi pega ili fleka i imate neku depigmentaciju na koži, verovatno će se vremenom one razvijati više, bez obzira da li ste ih prethodno uklonili ili ne. Ova pojava je nasledna i povezana sa genetikom.

Pege se mogu ukloniti na neki kraći period, ali da biste konstantno bili bez njih, morate često da se podvrgavate tretmanimaili upotrebi krema.

Manjak sna uzrokuje tamne kolutove ispod očiju

Dr. Dai kaže da nedovoljno sna, zapravo, ne uzrokuje tamne krugove ispod očiju. Prirodne senke iz duboko postavljenih očnih vena, plave vene koje su vidljive ispod kože i tamnija pigmentacija su stvari koje možete da naslijedite od jednog roditelja. Manjak sna nije glavni krivac za ovu pojavu.

Prekrštene noge izazivaju pojavu vena

Prekrštanje nogu neće uzrokovati ni jedan problem, kažu doktori. „Pojava  plavih vene je sirektno povezana sa genetikom i imaju veze sa naslednom slabošću krvnih sudova.“

Kako se izboriti sa ovom pojavom?

Da biste ublažili simptome, potrebno je da budete fizički aktivni. Osim toga, pušenje biste trebali da izbegavate.

(Stil)