Dekor

Prvi utisak u stanu je važan: Evo kako da „proširite“ predsoblje

Zbog male kvadrature, predsoblje ne pruža mnogo mogućnosti za uređenje. Ipak, postoji način da ga opremite tako da budu lepo, komotno i funkcionalno.

o U ovom delu doma možete da eksperimentiše sa bojama i zidnim oblogama, bez straha da ćete nešto da „upropastite“. Iskoristite ovu prednost i slobodno pustite mašti na volju.

o Nemojte da preterujete sa nameštajem, stavite samo neophodne elemente manjih dimenzija. Umesto rogobatnog ormana, opredelite se za čiviluk jednostavnih linija, stalak za kišobrane i visok, uzak cipelarnik.

o Obavezno u predsoblju pronađite mesto za veliko ogledalo. Osim što je praktično, vizuleno povećava prostor.

o Takodje, možete jeftino napraviti i korpusni ormar duž jednog zida, sa kliznim vratima koja sama po sebi štede prostor.

o U najvećem broju slučajeva, hodnici nemaju prirodno osvetljenje. Ako ipak postoje, nemojte ih pokrivati s teškim zavesama i draperima. Odlučite se za lagane i tanke tkanine. Na taj način će hodnik biti svetao a vi i dalje ćete održavati vašu privatnost.

Za hodnike bez prozora, rasveta je neizbežna. Ugradne svetiljke ili male nadgradne plafonske postavljene linijski su najbolje opcije za uske hodnike, jer ne zauzimaju puno prostora. Za malo veće hodnik mogu se montirati i lusteri.

(Srećna Žena)