Nega & Lepota

RECITE NE PLASTICI: Povećajte usne bez silikona

Kupite ljuti sjaj

Nikada nemojte stavljati mat karmine, niti tamne. Birajte koralne, boje kajsije, roze ili ruževe boje maline. Sjajevi su pritom najbolji izbor jer sami po sebi vizuelno povećavaju volumen usana. Postoje i ljuti sjajevi, od kojih se koža usana zaista malo naduje.

Stavljajte balsam

Balsam je odlična stvar za sve situacije u kojima ne želite da se šminkate, a opet želite da izgledate lepo. Samo ga namažete na prethodno pilingovane usne i one će momentalno izgledati punije. Balsami osvežavaju i hidriraju usne, tako da im daju prirodno sočniji izgled.

Bela olovka

Kombinacija bele olovke i sjaja za usne verovatno je najefektniji šminkerski trik za povećanje usana. Najpre nanesite belu olovku na središnji deo i gornje i donje usne, pa je razmažite prstom da ivica ne bude oštra. Koristite meku olovku, a možete da se poslužite i kremastom belom senkom za oči. Na kraju premažite usne sjajem, bilo bezbojnim, bilo nekim u boji.

Pre olovke – korektor

Pre nego što iscrtate usne olovkom, prvo ih namažite tankim slojem hidratantnog korektora u boji vašeg tena. Zatim spoljašnje ivice usana definišite olovkom za usne koja je za nijansu svetlija od karmina koji koristite. Na taj će način vaše usne izgledati punije nego što jesu.

Radite piling cimetom

Redovan piling znatno će popraviti izgled vaših usana jer će ukloniti suvu i ispucalu kožu i prokrviti je. Samim tim, usne će dobiti lepšu boju. Jedan od najboljih je domaći piling sa cimetom. Pomešajte kašičicu šećera, kašičicu cimeta i kašičicu kokosovog ulja. Ovu smesu nežno utrljajte na usne, ostavite pet minuta da deluje, a potom isperite toplom vodom.

(Alo!, foto: shutterstock)