Nega & Lepota

Rešite se MITISERA zauvek

Zbog hladnog vremena nanosile smo više kreme, zaštite i pudera na lice, a sve to ostavlja traga na koži. Takođe, mnogo smo više vremena provodile u zatvorenom ili umotane u kape i šalove, zatvarajući lice i pospešujući znojenje. Nažalost, ovo je savršen tajming za bubuljice.

Ukoliko i vi patite zbog, nimalo lepih, mitisera, vreme je da im jednom zauvek kažete zbogom.

Kako biste u ovome uspele prvenstveno se morate upoznati sa tim šta su mitiseri. Reč je o kožnoj reakciji koja prvenstveno nastaje kao rezultat hormonalnog rada, odnosno kada su pore zapušene i ulje koje se luči ne može da izađe na površinu. Ono se meša sa ’mrtvim’ ćelijama kože, a u dodiru sa vazduhom oksidiše i postaje tamno.
Fuj zar ne? Sada kada znamo da je osnovni rezultat prljava koža hajde da vidimo šta da uradimo kako bismo izbegli ove ružne tačkice na našem licu.

Probajte tretman retinolom

Retinol je odličan u borbi sa bubuljicama jer utiče na same procese unutar pora.

Reč je zapravo o vitaminu A koji je odličan za čišćenje, negu i podmlađivanje kože lica. I dok je ćelijama kože potrebno oko 30 dana da se obnove, retinol ubrzava taj proces i već za 20 dana možete uživati u podmlađenoj koži. Nakon uklanjanja mitisera odlučite se za retinol.

Oduprite se porivu za ceđenjem

Stručnjaci apeluju da iako nam deluje da stiskanjem i ceđenjem mitisera rešavamo ovaj problem, to zapravo može doneti više štete nego koristi. Naime na ovaj način možete oštetiti zidove pora. Ovo može da prouzrokuje širenje bakterija u tkivo što se može završiti većim problemima na licu.

Ne odustajte od hidratacije

Mnogi smatraju da kreme doprinose pojavi mitisera, ipak vi svojoj koži morate pružiti određenu negu i hidrataciju. Vodite računa i nemojte koristiti ’teške’, masne i jake kreme već se držite onih laganih, nežnije teksture, koje će negovati i hidrirati vašu kožu bez zatvaranja pora.

Koristite enzimski piling

Važno je da vaše pore ne budu zapušene stoga odaberite piling sa glikolnom kiselinom kako biste uklonili mrtve ćelje, a da pritom ne ugrozite pH vrednost kože. Nakon pilinga osetićete koliko je vaša koža sveža, mekša i vedrija. Pored toga postoje brojni načini da svoje pilinge napravite same od prirodnih sastojaka.

(mogujatosama.rs)