Ljubav & Seks

Šta da radite kada vam više nije do seksa?

Postoji mnogo razloga zbog kojih žene prestaju da žele seks. Neke možemo da kontrolišemo, a neke ne. Ovo je lista najčešćih krivaca.

PRECIZNO ODREDITE ŠTA SE DEŠAVA

Privremeni gubitak želje znači da u normalnim okolnostima volite seks, ali trenutno prolazite kroz loš period.

Ako ste pak izgubili seksualnu želju na duže staze to znači da u vašoj vezi nema više strasti.

Manjak osećajnosti znači da želite seks, ali vaše telo ne reaguje na vaše želje i odbija da fizički reaguje na erotske nadražaje. U ovom slučaju trebalo bi da posetite lekara, a problem je uglavnom povezan sa visokim krvnim pritiskom, pušenjem, visokim nivoom holesterola i hormonskim promenama.

TRENUTNI GUBITAK ŽELJE

Privremeni gubitak seksualne želje može se uglavnom povezati sa nekim specifičnim događajem, ako dovoljno dobro razmislite o tome. Pored očiglednih stvari poput prinove u kući, tu je stres, iscrpljenost, smrt bližnjih, tenzija u vezi i mnoge druge situacije koje čine da se osećate loše.

Ako ne možete da utvrdite koji događaj je uzrokovao gubitak vašeg seksualnog interesa, rešenje će se najverovatnije prikazati samo od sebe. Ako patite od stresa, razmislite koji su vam prioriteti u životu, a ako ste u žalosti, dajte sebi vremena da se oporavite.

Ako više od godinu dana niste osećali seksualnu želju ili potrebu da sa nekim budete intimni, treba da sednete i da se zapitate. I da budete iskreni.

Prvi i najčešći razlog je to što ste u lošoj vezi ili je vaš partner užasan ljubavnik. Daleko najveća prepreka između žena i velikog O je partner koji nema pojma šta radi i kako da nas dovede dotle. Uz pomoć otvorene i iskrene komunikacije ovo se može rešiti.

Malo ozbiljniji problem je onaj kada shvatite da problem nije partnerova tehnika već činjenica da vas on jednostavno ne privlači. I dok postoji mnogo načina pomoću kojih možete začiniti vaš ljubavni život i probudite uspavana osećanja, činjenica je da postoje odluke koje samo vi možete doneti.

Zapitajte se kakav je vaš seks bio na početku veze.

72686_profimedia0101533927_630x0

NISTE IMALI SEKS VIŠE OD GODINU DANA

Ako je bio dobar i ako vas partner i dalje privlači, verovatno se radi o tome da je nestala sva strast iz vašeg odnosa. Užasno je nepravedna činjenica da parovi koji imaju najprisnije odnose i najbolje veze često imaju najgori seksualni život.

Ključni sastojak uvek dobrog seksa je biti konstantno inovativan, a to je jako teško postići ako ste postali najbolji prijatelji sa istim afinitetima i pogledima na svet.

Parovi koji guraju jedni druge iz takozvane „zone komfora“ i stalno izazivaju partnera da isprobaju nove stvari imaju mnogo bogatiji seksualni život.

DA LI PODSVESNO ODBIJATE SEKS?

Seks je snažno oružje u vezama. Ako je vaš partner u krevetu prava zver, a van njega ne ispoljava takve osobine, to može da bude jako uzbudljivo. S druge strane, ako ste jako povređeni, to će se podsvesno odraziti i na vaš seksualni život.

Problemi u seksu su retko vezani isključivo za seks, a obično su znak da je vaša veza malo klimava.

MORATE STVARNO DA ŽELITE SEKS

Želja je odluka i ne dešava se slučajno, već morate sami da se postarate da se desi. Spontana požuda lako se dešava na početku veze, ali kako vreme prolazi sve je teže i potrebno je da sami saznate šta vas uzbuđuje.

Zakažite jednom nedeljno sastanak za seks i još tri „samo za vas dvoje“ da biste jednostavno provodili vreme zajedno i van spavaće sobe. Ovi sastanci neka budu na vrhu vaše liste obaveza, a ne na dnu. Kada dođe vreme za to, sa puno entuzijazma ćete učestvovati i uživati isto kao i vaš partner.

(Žena Blic, foto: profimedia)