Moda

Tajne dobrog stila

Tajna elegancije je u jednostavnosti i dobro uklopljenim detaljima, kažu stilisti. Ako želite da se u svakoj odevnoj kombinaciji osećate udobno i prijatno i da pritom izgledate elegantno i prefinjeno, prilikom kupovine i izbora odeće poštujte sledeća pravila:

* Izaberite pravi materijal

Ako je materijal previše krut, neće pratiti liniju tela, a ako je previše tanak, naglašavaće svaki „višak“, čak i onaj koji želite da sakrijete.

* Vodite računa o proporcijama

Pažljivo kombinujte odeću: kratku strukiranu jaknu nosite uz haljinu do kolena, a dugu jaknu s uskim pantalonama. Tuniku uklopite uz kraću usku suknju.

* Pronađite svoju nijansu

Boju odeće uskladite sa bojom svojih očiju, kose i tena. Ipak, nemojte preterivati, nosite najviše tri različite boje, sve preko toga imaće suprotan efekat.

* Kombinujte osnovne komade odeće

Obična majica sa suknjom sa aplikacijama ili jaknom može da izgleda vrlo efektno. Prilikom izbora košulja jarkih boja i dezena pazite da ostali komadi odeće budu jednostavni i neupadljivi.

* U farmerkama na posao

Farmerke tamnijih boja nosite na posao uz jakne i sakoe ispod kojih ćete obući pleteni top ili tuniku i, naravno, uz visoke potpetice. Farmerke jarkih i šarenih boja kombinujte s neutralnom i jednostavnom odećom.

(Novosti)