Putovanja

Top 7 najpopularnijih srpskih hotela za wellness i spa

Umorni od svakodnevnih poslovnih obaveza, od jurnjave u gradskoj vrevi, prosto žudimo da odemo na odmor, makar to bilo i na samo par dana. A nigde se čovek ne može tako dobro odmoriti kao u prirodi. Mnogo je raskošnih prirodnih destinacija u našoj zemlji koje su idealne za odmor u pravo smislu te reči.

Ipak, najbolje uslove za relaksaciju turista nude naši najveći planinski centri i naše najbolje banje. Pored svih čari prirode, na planinama i u banjama postoje i odlični hoteli koji, osim odličnog smeštaja, svojim gostima na raspolaganje stavljaju i kompletne wellness i spa tretmane.

Wellness i spa, u kombinaciji sa boravkom u zelenilu prirode koje nam omogućava da dišemo punim plućima, najbolji su način da naše telo i duh potpuno okrepimo i krenemo sveži u nove radne pobede. A koju destinaciju odabrati? Mi vam predlažemo 7 wellness i spa hotela.

1. Grand hotel and spa na Kopaoniku

Kopaonik, naša je najveća planina i omiljeno odredište turista iz svih krajeva sveta. Osim idiličnih prirodnih pejzaža, čistog vazduha i odličnih uslova za sve vrste zimskih i adrenalinskih sportova, Kopaonik svojim gostima obezbeđuje i odlične smeštajne kapacitete.

A za one koji žele da potpuno okrepe svoj organizam uz pomoć wellness i spa, Grand hotel predstavlja savršen izbor. U njegovom sklopu nalazi se spa i wellnes centar „Grand Oaza“, ukupne površine 1.800 m2 sa kompletnom ponudom relaksacionih programa: dva bazena (jedan otvoreni sa đakuzijem i drugi zatvorenog tipa), finska sauna, infrared sauna, ruska banja, tursko kupatilo, amfiteatar finska sauna, aroma parno kupatilo, tropske kiše, slano-ledena pećina. Ponudu upotpunjuju razne vrste masaža, kao i beauty salon sa ekskluzivnim tretmanima za negu lica i tela.

2. Hotel Mona na Zlatiboru

Još jedna naša planina raskošnih prirodnih lepota svakako je Zlatibor. I ovde gosti mogu uživati u mnoštvu aktivnosti, od skijanja i adrenalinskih disciplina, preko šetnji kroz prirodu uređenim pešačkim stazama, obilaska okolnih znamenitosti, uživanja u gastronomskim specijalitetima, pa sve do odličnog smeštaja i vrhunskih wellness i spa usluga u nekim hotelima.

Među njima prednjači hotel Mona, sa odličnim wellness centrom Impirium, koji zauzima površinu od 1.200 m2. Wellness i spa ponuda je vrhunska: saune, parno kupatilo, bazen za plivanje i bazen za opuštanje, fitness centar i sobe za sve vrste masaža.

3. Hotel and spa Idila na Zlatiboru

Još jedan hotel na Zlatiboru uvrstili smo na našu listu. Reč je o objektu Hotel and spa Idila, čiji Spa centar obuhvata zatvoreni bazen sa đakuzijem, suvu saunu sa aromatičnim uljima, parno kupatilo i odlično opremljenu teretanu. Gosti se mogu opustiti i uz najrazličitije vrste masaža.

4. Hotel Izvor u Bukovičkoj banji

Ako se opredelite da odmor provedete u nekoj banji, onda bi odličan izbor mogla da bude Bukovička banja u Aranđelovcu, udaljena 75 km od Beograda, smeštena podno planine Bukulje u impresivnom ambijentu prelepog banjskog parka. Hotel Izvor u Aranđelovcu pruža vrhunske wellness i spa usluge. U njegovom sklopu postoji ukupno 10 bazena, (spoljašnjih i unutrašnjih) sa prirodnom mineralnom vodom. Hotel Izvor je svojim gostima obezbedio tepidarijum, rusku banju, parno kupatilo, bio saunu, finsku suvu saunu, relax sobu – himalajska so, kao i odličnu fitness salu.

5. Hotel Kopaonik u Lukovskoj banji

Ovaj prelepi banjski centar na jugu Srbije iz godine u godinu doživljava sve veću popularnost. Topla lekovita voda, rajska netaknuta priroda na obroncima Kopaonika i sve bolji uslovi za boravak turista, postepeno vode Lukovsku banju ka samom vrhu kada su u pitanju banje Srbije. U sklopu banjskog hotela Kopaonik postoji odličan wellness i spa centar sa zatvorenim i otvorenim bazenom, slanom sobom, tepidarijumom, parnim kupatilom, saunom, đakuzi bazenom i kadom.

6. Hotel Solaris Resort u Vrnjačkoj banji

Možda je dovoljno reći samo da je Vrnjačka banja kraljica našeg banjskog turizma. Smeštena podno prelepe planine Goč, sa jednim od najlepših parkova u Srbiji, mnoštvom kulturnih manifestacija i bogatom ponudom smeštaja, Vrnjačka banja je jedan od nosilaca našeg turizma. A u wellness i spa tretmanima možete uživati u hotelu Solaris Resort. Ovaj hotel nudi uživanje i opuštanje u đakuziju sa hidro i aero masažerima, u slanoj pećini, kaldarijumu, ruskoj banji, parnom kupatilu, finskoj sauni, tepidarijumu, zatvorenom bazenu sa slanom vodom, a sve to upotpunjeno je raznim masažama i relax sobom.

7. Hotel Premier Aqua u Vrdniku

Banja Vrdnik na Fruškoj Gori još jedna je odlična opcija za sve one koji žele sebi da priušte vrhunski odmor. Prirodno okruženje, šetnje kroz nepregledne četinarske šume, obilazak manastira raštrkanih po čitavoj planini… A uz sve to, vrhunske usluge hotela Premier Aqua čiji je wellness i spa centar Katarsys opremljen slanom sobom, vichy tuševima, parnim kupatilom, infracrvenom saunom, bio saunom i finskom saunom. Tu su i jedan spoljašnji i jedan unutrašnji bazen, beauty salon, kao i soba za najraznovrsnije masaže.

(fantasticna.com)