Ljubav & Seks

Vredi li nastavljati: 5 pokazatelja da je vašoj vezi došao kraj

Potpuno je normalno da svaka veza kad-tad uđe u krizno razdoblje i da je potrebno uložiti nešto truda kako bi se ljubav i međusobni odnosi vratili na zdrav nivo, na kom se osećate srećno i zadovoljno. Međutim, ako primetite da se ponavljaju neki od sledećih znakova, vrlo verovatno je tom ljubavnom odnosu došao kraj.

1. Osećate udaljenost između vas

Posao, prijatelji, obaveze… Sve je na neki način uspelo stati između vašeg partnera i vas. Osećate jaz kojeg pre nije bilo, ali vam to ne smeta toliko da biste intenzivno radili na tome. Seksualni život je redak ili nepostojeći, a samo u prolazu ponekad uhvatite letimični poljubac.

2. Međusobna komunikacija znatno se pogoršala

Uglavnom ne razgovarate, a ako razgovarate, onda se svađate. Nakon nekog vremena vam se više neće dati ni svađati jer vam sve postaje nebitno.

3. Veza vam nije prioritet

Pre ćete otići na proslavu rođendana nekog daljeg rođaka ili kolege s posla nego na dejt s partnerom. Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osećate nervozu ili pritisak kada nemate izgovor za izbegavanje dejta.

4. Vaš partner ne uzvraća trud

Iako ste vi možda odlučili koliko-toliko poraditi na vezi, osećate da partneru jednostavno nije stalo i da ga samo umaraju vaši pokušaji razgovora ili predlaganje nekih zajedničkih aktivnosti.

5. Vama nije stalo

Kada osetite da se više ne želite ni svađati, a kamoli razgovarati i sami ćete shvatiti da je toj vezi došao kraj. Emocije poput ljutnje pokazatelj su da vam je barem malo stalo, ali apatija pokazuje da vam je postalo svejedno i da vam život ne bi bio drugačiji bez partnera.

(index.hr)