ŽIVOT

Zabavljanje u šestoj deceniji

Ne mali broj neudatih i razvedenih dama i u šestoj deceniji traga za Gospodinom pravim. I to je odlično, jer ljubav ne zna za godine, pa nikada nije kasno za pronalaženje srodne duše. Da biste olakšali potragu, savetnica za veze za žene starije od 50 godina, Liza Kopland, otkriva na koje tri stvari treba da obratite pažnju.

Ne precenjujte faktor privlačnosti – Mnoge žene ne pristaju na vezu ako nema hemije. Ali, Koplandova upozorava da ne otpisujete muškarca ako u prvih pet minuta niste doživele vatromet. Privlačnost se može razviti vremenom, a instant hemija ne garantuje da ćete imati dugotrajnu, lepu i stabilnu vezu.

Birajte muškarca koji će vas držati kao malo vode na dlanu – Kad naletite na pripadnika jačeg pola kom je važno da ste srećni, koji će sve uraditi da vrati osmeh na vaše lice, ne puštajte ga. Ali, ne budite suviše zahtevni. Ne očekujte da će vam skidati zvezde sa neba čim vas upozna. Prepoznajte potencijal i čekajte da se to zaista i desi.

Važnije su zajedničke vrednosti nego slična interesovanja – Nije važno da li on uživa u romantičnim komedijama kao vi, niti da li voli pešačenje i izlete u prirodi. Važno je da poseduje kvalitete koji su vama bitni, na primer da bude iskren, lojalan, pouzdan. Kada delite slične vrednosti, lako ćete napraviti kompromis oko toga šta ćete raditi u slobodno vreme.

(novosti)