Muškarci

Zbogom na Fejsbuku

Raskid danas nije isti kao i pre deset godina… Nekada ste morali da se nosite samo sa najbližim ljudima iz njenog i vašeg okruženja, a sada raskidate pred stotinu zajedničkih prijatelja. Naravno, pod uslovom da ste na Fejsbuku objavili da ste u vezi i imate fotografije iz vremena najveće ljubavi, kao i postove njoj posvećene iz doba dok vam je još bila muza.

I zato, kako biste izbegli komplikacije kad do raskida dođe, nemojte svaki put kad počnete da se viđate sa nekim, objavljivati prijateljima da ste zauzeti. Sačekajte bar šest meseci dok ne stavite status „u vezi“. Ako ljubav posle nekog vremena prestane, ma kako da ste ljuti, ne menjajte odmah status u singl, pre nego što lično ne saopštite odluku partnerki.

Kad to uradite, najbolje je da u početku ne ostavljate nikakve statuse veze. Ako napišete „komplikovano je“, znatiželjnici će odmah da vas pitaju šta se dešava? Najmanje stila pokazaćete ako nedugo nakon ozbiljne i duge veze stavite novi status „u vezi sa…“ i servirate ga sa fotografijo na kojoj izgledate srećno sa novom devojkom.

Kroz raskid na Fejsbuku, najbezbolnije prolaze oni koji bivšu devojku blokiraju. Tako ne vidite njene postove i fotografije, niti vas neko može uvući u besmislene javne rasprave o tome ko je kriv za kraj. Takođe, nećete biti u iskušenju da besomučno strepite i pratite svaki znak da li je našla novog dečka i nastavila da živi i bez vas. Kada patnja prođe i emocije izblede, možete da je „odblokirate“.

(Novosti)