Nega & Lepota

Idealan mejk ap i tokom leta: Trikovi pomoću kojih ćete izbeći da vam se šminka na licu topi!

Ne morate da „preskačete“ šminkanje leti zbog toga što vam se šminka razmazuje i topi od vrućine. Uz pomoć nekoliko malih trikova ostaće tačno tamo gde treba da bude.

Stavite puder na očne kapke

Nanesite malo pudera u kamenu na očne kapke, kako biste izbegli da vam se maskara „preslika“ na kožu ili ostavi sitne crne tačkice.

Koristite vodootporne proizvode

Korišćenje vodootpornih proizvoda je najbolji način da vam šminka ostane na svom mestu, čak i kada se znojite od vrućine. Takođe, maskare koje sadrže pčelinji vosak zadržavaju pigmente na trepavicama i ne preslikavaju se na kožu.

Ukoliko koristite ajlajner, gledajte da i on bude vodootporan, inače će se lako razmazati, čim vam se koža na očnim kapcima malo uznoji.

Hidrirajte kožu

Priprema kože je jednako važna kao i samo šminkanje. Bitno je da vam koža bude hidrirana i leti, što znači da bi nega hidratantnom kremom trebalo da bude deo i vaše letnje, ne samo zimske rutine.

Najbolje je da koristite proizvode koji nisu na bazi ulja, kako biste sprečili da vam koža sija i dodatno se masti.

Koristite sprej za fiksiranje šminke

Ovi sprejovi napravljeni su upravo za to, da vam drže šminku na licu, tako što kreiraju zaštitnu barijeru na koži. Postoje različiti proizvodi ovog tipa, pa izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Koristite prajmer

Kakvo god da je vreme napolju, prajmer pomaže da šminka duže ostane netaknuta na koži. Posebno su korisni kod masne kože, kojoj vrućine baš i ne prijaju. Prajmer će sprečiti da se šminka razliva po licu i da počne da sija od znoja.

Šminkajte se minimalno

Pa, vrlo je jednostavno – što manje šminke nanesete na lice, to su manje šanse da stvari pođu naopako. Teški puder zamenite toniranom kremom, kako biste izgledali prirodnije kada je napolju vruće. A i svakako će vam biti prijatnije…

(Mondo.rs)