Moda

Kako da odećom sakrijete višak na kukovima i stomaku: 4 modna trika

Jedna od onih malih, ženskih, dobro čuvanih tajni je višak na kukovima. Ovo je “kritična zona” većine ženske populacije.

Iako ne deluje tako, ni mršave devojke ih nisu uvek pošteđene, a obikovanje tih delova vežbama je obično zahtevno i dugotrajno. Treninzi i pravilna ishrana nisu jedini način da ih prikrijemo.

Pogledajte četiri jednostavna trika kako da sakrijete neželjene krofnice odgovarajućom garderobom.

1. Recite “Ne” pantalonama sa niskim strukom

Nizak, uži pojas pantalona će se vrlo lako stegnuti neželjene krofnice i time ih istaći. Višak na kukovima i struku, takozvane krofnice na engleskom je “muffin top”. Simpatična i očigledna asocijacija. Osim što trenutno nisu moderne, pantalone niskog struka nam vizuelno skraćuju noge, pa se svaki višak lakše primeti. Dakle, visokim pojasom ćete prekriti i viškove na kukovima, ali i na stomaku i naglasiti struk i time dati figuri ženstveniji izgled. Takođe, ukoliko volite da nosite kratke majice i topove, uz suknju dubokog struka izgledaćete elegantnije.

2. Šire pantalone

Džins i pantalone sa više elastina, šireg i vrećastijeg kroja mogu biti veoma korisne u prikrivanju neželjenih viškova. Svakako je poželjno izbegavati garderobu koja potpuno prati liniju tela, posebno uske farmerke sa mnogo elastina.

3. Široke majice i bluze

Majice i bluze šireg kroja su takođe veoma moderne i nosive u svim prilikama. Ovo je udoban komad odeće koji je prikladan kako u dnevnoj, opuštenoj kombinaciji tako i za večernji izlazak i elegantniji izgled. Jedna duža i šira bluza će jednostavno prekriti sve nedostatke i viškove čak iako sa njom nosite farmerke, pantalone koje vam u predelu pojasa ne stoje najbolje.

4. Ne plašite se ogledala

Možda najbitniji činilac u borbi sa svim viškovima i nepravilnostma na telu je biti iskrena prema samoj sebi. Da li su mi ove pantalone previše uske? Da li imam višak iznad kukova?

Svaka od nas treba da se suoči sa sobom, prizna nedostatke, kaže “Ovo sam ja”, da bi mogla na pravi način da se bavi njima i bude sigurna u sebe. Jer, ništa lepše od samouverene i nasmejane žene.

(Superžena, foto: splash)