Renoviranje kupatila jedan je od najvećih izdataka kad je reč o uređenju doma, pa ako još niste spremni za takav zalogaj, probajte da osvežite ovu prostoriju uz pomoć nekoliko trikova.

*Zelenilo – Najjednostavniji način da osvežite kupatilo je, kažu dekorateri, da ubacite zelenilo. Ako imate prazan ugao, ubacite saksiju i stavite cveće, na primer orhideje ili bambuse koji „vole“ vlagu. Možete staviti i neko sitnije cveće u klasične vaze ili ako niste ljubitelj klasike, izaberite činije i šolje.

*Organizacija – Da bi kupatilo „prodisalo“, mora biti uredno, a preduslov za red je organizacija. Zaboravite na kreme, šampone i ostale proizvode nabacane svuda. Neka na otvorenim policama budu smeštene samo stvari koje svakodnevno koristite. Ostale sitnice držite u ormarićima.

*Novi tekstil – Vremenom, peškiri izblede što utiče na to da kupatilo deluje mrtvo. Jednostavan i relativno jeftin način da ga „oživite“ je da uložite u tekstil – nove peškire, staze. Takođe, promenite zavese na tuš kabini ili kadi.

*Ukrasi – Ako želite da izbegnete da vam kupatilo liči na sva druga, dajte mu lični pečat sitnicama koje vam znače. Okačite fotografije prirode ili arhitekture i na jednom poslužavniku izložite predmete koje volite, na primer suvenire sa putovanja, ukrasne kutije, sveće. Ova opcija je, naravno, prihvatljiva jedino ako imate malo veće kupatilo.