Ljubav & Seks

Nedostatak komunikacije – najveća greška tokom seksa

Međutim, ono što predstavlja najveći i pravi problem (zbog kojeg i nastaju prethodno spomenuti problemi) jeste nedovoljno komunikacije u krevetu. Po komunikacijom se misli i na reakcije, ali i na želje našeg partnera.

Često se tokom odnosa zanemaruju prave želje (ukoliko ih je partner izneo) partnera, pa se samim tim ceo odnos svede na negativan doživljaj, ali isto tako i reakcije. U istraživanjima koja su relativno skoro sprovedena, a tiču se seksualnih odnosa, većina žena se žalila da mnogi muškarci pokušavaju da „iskopiraju“ scene iz filmova za odrasle, koje su u većini slučajeva nerealne u stvarnom životu. Pored toga, smetalo im je što u novoj vezi povezuju ceo doživljaj sa odnosom iz prošle veze – ako je bivša devojka ili žena volela nešto, predpostavljeno je da to voli i nova, što u većini slučajeva nije tačno jer smo ipak svi drugačiji i volimo različite stvari, kako u nekim „običnim“ stvarima, tako i u seksu.

Muškarcima najviše smeta što su žene uglavnom pasivne i što ne žele da preuzmu bilo kakvu inicijativu ili da pokrenu ceo odnos i voleli bi da je to skroz drugačije i da žene budu više opuštenije po tom pitanju.

Iako većina ljudi smatra da tokom seksa ne treba da bude mesta za razgovor, mnogi terapeuti se neće složiti sa tim iz prostog razloga – jer je komunikacija UVEK bitna. Pa čak i tokom seksa. Kako da znate šta vaš partner želi, osim ako ne popričate ili ako vam ne kaže u toku seksa kako mu se više sviđa i šta želi od vas. Za maksimalno zadovoljstvo je potrebna otvorena komunikacija u bilo kojem trenutku.

Zato, sledeći put kada budete imali seks sa vašim partnerom, potpuno se oslobodite i otvoreno mu recite šta i kako želite od njega da vas zadovolji i verujte nam, imaćete nezaboravnu noć.

(ženski magazin)