CELEBRITY

Poslala svim ženama snažnu poruku: Emili Ratajkovski pozirala sa neobrijanim pazuhom!

Manekenka Emili Ratajkovski po mnogima je jedna od najseksi žena na svetu te je i sama svesna da joj je upravo taj izgled otvorio mnoga vrata u karijeri, kako je priznala u eseju koji je objavljen u online izdanju američkog časopisa Harper’s Bazaar.

Uz poduži tekst u kojem se raspisala o svom viđenju feminizma i o pravu žena na izbor da izgledaju i ponašaju se kako god žele, pozirala je s neobrijanim pazusima te je fotkom, koja je objavljena i na Instagramu časopisa, izazvala lavinu pozitivnih reakcija.

Svesna sam toga da je na moj pogled o tome šta znači biti žena u mlađim danima najviše uticala mizoginistička kultura. Čak sam sigurna da i dalje utiče na moje viđenje seksepila. No ne smeta mi jer je to nešto što sam sama odabrala. Zar to i nije bit feminizma – pravo na izbor?“, napisala je između ostalog Emili u eseju u kojem se prisetila svog prvog susreta s pojmom „feminizam“ tokom studija na Univerzitetu UCLA.

Manekenka i aktivistkinja za ženska prava u eseju je progovorila i o neugodnim iskustvima s kojima se susretala zbog svog izraženog seksepila.

„Žene su često posramljivane ako pokazuju i prihvataju svoju seksualnost. No ja se osećam najmoćnije kada sam zadovoljna sa sobom, bilo da nosim mini suknjicu ili veliku mušku trenerku. To ne mora da znači isto za svaku ženu, ali dok god je to njihova vlastita odluka, ona je i prava“, napisala je Emili i zaključila: „Pružite ženama priliku da budu što god žele i naučite prihvatiti razlike. Dođavola s predrasudama!“

(index.hr)