Dekor

Trikovi za topliji dom

Ako ne volite zimu i niske temperature, nekoliko trikova doprineće da vizuelno utoplite prostor. Pozovite u pomoć pliš, sveće, „čupave“ tepihe i gledajte kako temperatura raste.

Jednostavan način da momentalno dodate toplinu domu je da na fotelje, trosede i stolice stavite ćebad. Nonšalantno prebačeno ćebe emituje pravu i vizuelnu toplinu i udobnost. Jastuci su takođe brz način da utoplite enterijer. Čak i ako ih ne volite, iskoristite ih za ovu priliku i vodite se maksimom „što više to bolje“.

Ako u vašem domu preovlađuje bela boja, „zagrejte“ ga detaljima u zemljanim nijansama. Odličan izbor su narandžasti i žuti jastučići. Dodajte pliš i somot, koji asociraju na luksuz i ekstravaganciju. Osim toga, unose toplinu, kao i tepih od ovčje kože, koji osim na pod, možete da stavite i na stolice, fotelje i sofe.

Prazan pod je dobar leti, jer vizuelno hladi prostor, a zimi ga „ogrnite“ tepihom i to čupavim. Na komodu poređajte sveće različitih visina, što će stvoriti glamurozan i magičan efekat.

Savet plus: Na sto stavite poslužavnik sa omiljenim šoljama, čajnikom, posudom za keksiće i štapićima vanile i cimeta.

(novosti.rs)