Dekor

Trpezarija u malom stanu

U modernim stanovima, trpezarija je deo kuhinje i ne posvećuje joj se pažnja kao nekada. To je loše, jer zajedničko obedovanje je važno za funkcionisanje porodice, a i više uživamo u hrani kada imamo specijalno mesto za to, pa se potrudite da odvojite deo za ručavanje, ma kako mali bio.

Ako imate mesta samo u uglu, postavite manju ugaonu garnituru i uparite je sa okruglim stolom. Da biste imali kompletni ugođaj, zidove ukrasite fotografijama hrane. U garsonjerama je pametan izbor daska pričvršćena uz zid, koju po potrebi spuštate i pravite sto. Ili, birajte multifunkcionalni nameštaj, pa neka vam radni sto služi i za ishranu. Kupite dve stolice i klupu, koja zauzima manje prostora, a korisna je kad vam dođu gosti.

Jedno od pravila u dizajnu enterijera je da se nameštaj ne stavlja tik uz zid, a kada je uzak prostor, jedino rešenje je da sto i stolice rasporedite tako. Na zid postavite ogledalo, kako biste stvorili optičku varku da je prostor veći.

Savet plus: Ako imate duži i prazan zid, napravite police u gornjem delu, a u donjem prostor za sedenje. Tako ćete imati „dva u jedan“ – prostor za odlaganje i za ručavanje.

(Novosti)