Astrologija

Vikend horoskop do 21. oktobra 2019: Petak je dan za kraće putovanje!

Sa Mesecom u Blizancima, danas možemo otići na neko kraće putovanje, organizovati izlet sa prijateljima ili upoznati nekog novog. Iako je mentalnost naglašena, ovde je uvek prisutno večito dete, spremno na pregršt igara i dobru zabavu.

U subotu nam Mesec ulazi u znak Raka, tako da ćemo vikend želeti da provedemo u mirnoj, kućnoj atmosferi. Ovo je dan za porodična okupljanja, boravak na svim onim mestima koja nam pružaju osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Budi se potrebna da budemo nežni, brinemo o drugima i otvoreno pokažemo svoje emocije. Kada se Mesec nađe u znaku Raka, naše aktivnosti se prebacuju u okvir doma, tako da trpeza postaje obilnija i bogata domaćim jelima.

Poslednji dan u nedelji će obeležiti dva planetarna aspekta – Merkur sekstil Pluton i Venera sekstil Saturn. Merkur u sekstilu sa Plutonom će naglasiti našu istraživačku prirodu, pa ovde postoji potreba da se traga za svim što je staro, da se prekopava po prošlosti, ali i po dubinama nesvesnog. Ovo su i ruke i reči koje isceljuju, ali i sva ona znanja koja nam mogu promeniti život iz korena i osloboditi nas strahova. Ovaj aspekt podržava sve istraživače, arheologe, psihologe, one koji se bave ezoterijom itd.

Sa druge strane, Venera u sekstilu sa Saturnom nam nudi mogućnost da napravimo stabilnu i trajnu saradnju u svojim partnerskim odnosima, dok nam na emotivnom nivou pruža osećaj sigurnosti i zaštite. Ovo je aspekt koji nam može vratiti u život neku osobu iz prošlosti, ali isto tako, ovaj aspekt podržava sve one koji vole klasičnu umetnosti ili se njome bave. Energiju ovog dana možete iskoristiti za postavljanje osnove svih dogovora jer je ovo energija saradnje i konstruktivnosti. Osetite osećaj povezanosti i oslobodite se svega što vas sputava na putu uspeha jer cilj svake Venere je da se oseća udobno i lepo!

(Profesionalna astrologija)