Nega & Lepota

Za sve žene koje se farbaju: Ovo je pravilna nega kose tokom leta!

Bilo da se radi o prikrvanju sedih ili o želji za promenom izgleda, svaka od nas je nekada posegla za farbom za kosu.

Takođe, svima nama je dobro poznato da u farbi za kosu ima određenih hemijskih supstanci, koje mogu oštetiti vlasi. Potreba za negom farbane kose je pojačana leti, zato što sunce dovodi do toga da kosa postane suvlja, a i sama farba brže bledi.

Ultimativni vodič za negu ofarbane kose leti

Ofarbana kosa ili pramenovi su zaista predivni, ali da bi takvi i ostali, moramo povesti računa o kosi. Ova tvrdnja se odnosi posebno na letnje vreme. Bez obzira na to, kada grane sunce, većina čini suprotno-manje pažnje posvećuje kosi. Pratite naše savete i saznaćete kako morate postupati sa svojom kosom, od prvog dana leta, pa sve do poslednjeg.

Šampon bez sulfata je najadekvatniji za ofarbanu i kosu sa pramenovima

Nećete imati mnogo koristi od pranja kose redovno, ukoliko ne koristite pravi šampon. Dakle, prilikom odabira šampona imajte uvek u vidu individualne karakteristike vaše kose: Da li je ona masna, suva, da li imate perut… Bilo kako bilo, ukoliko vam je kosa farbana, šampon mora biti bez sulfata! Ovaj tip šampona prosto je idealan za negu farbane kose. On je napravljen na bazi nežnih formula, koje hrane kosu od korena do vrhova. Pored toga, ovakav šampon će očuvati boju i hidriraće kosu. Ukoliko želite potpunu negu za vašu kosu, proverite da li šampon ima zaštitni faktor od sunca. Nema boljeg načina za negu kose od zaštite od direktnog uticaja sunčevih zraka.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Kako bismo kosu održali hidriranom, najpre treba da imamo odgovarajući šampon. Potom, neophodno je odabrati pravi balzam koji je prilagođen specifičnim potrebama kose. Pored toga, neophodno je da jednom nedeljno dodatno hranimo kosom maskom. Ona ne mora da bude nužno kupljena. Uz pomoć maske, koja je pripremljena kod kuće, vaša kosa može sijati punim sjajem ovog leta. Neka ona ostane na vašoj kosi što je duže moguće.

Pažljivo sa peglama za kosu

Već vam je dobro poznato da česta upotreba pegle za kosu i fena nikako ne prijaju kosi i da je na kraju oštete. Pored uticaja sunca i morske soli, pegla za kosu je nešto što vaša kosa neće podneti. Iz tog razloga, ostavite je sa strane makar nekoliko meseci, dok traju vrućine. Ipak, ukoliko vam je kosa do te mere neposlušna da se ne možete nikako odreći pegle, pružite joj dodatnu hidrataciju i neutrališite upotrebu pegle, tako što ćete jednom mesečno ostaviti masku na bazi kokosovog ulja da odstoji tokom cele noći na kosi.

Pranje kose

Tokom leta nemojte prati kosu svaki dan. Na taj način ćete je oslabiti i ona će izgubiti sjaj. Imajte u vidu da je vaša kosa mokra sve vreme dok ste na plaži ili na bazenu. Najbolje je da je samo isperete vodom kada izađete iz mora ili bazena. Kosu perite svaki drugi ili treći dan šamponom bez sulfata.

Na posletku ostaje da vas podsetimo da su šeširi i kape najbolja fizička zaštita od sunca za kosu. Takođe, trudite se da pijete što više vode.

(Ženski magazin)