Top forma

Zaboravite na kardio i naporne treninge: Ovo su najbolje vežbe za sagorevanje kalorija!

active brunette in yoga position on white isolated background

Kao što milioni ljudi koji rade tradicionalan kancelarijski posao mogu potvrditi, istezanje je jedina vežba koju realno mogu vežbati na kraju radnog dana. Ako ništa drugo, to je mali, ali bitan napor koji popravlja štetu nanetu od celodnevnog sedenja koji su nam jako dobro poznati.

Dok je istezanje super za smanjenje napetosti mišića i bolji protok krvi u sve delove tijela, nije baš najbolja vežba za sagorevanje kalorija – osim ako to činite na specifičan način. Kao Livestrong ističe, nešto što se naziva dinamičko istezanje zapravo može spaliti oko 135 do 200 kalorija.

„Istezanje značiti više od samog izduživanja mišića“, piše fitnes instruktorka Andrea Céspedes.

„Dinamično istezanje je tehnika koja se često koristi pre takmičenja ili treninga visokog intenziteta koji uključuje korišćenje vremena, agilnosti i brzine kako bi protegli mišiće i vezivno tkivo. Ova vrsta istezanja je srodna gimnastici ili vežbama s tegovima.“

Primeri dinamičnog istezanja uključuju kružne pokrete ruku ili iskorak pomoću tegova. U zavisnovisti od vaše težine i metabolizmu, možete istopiti od 135 do 200 kalorija unutar pola sata dinamičnog istezanja. Ako ne stignete baš nikako na trening, učinite barem ovo svom telu.

(cosmopolitan.rs)