Dekor

Klupa pored kreveta

Nezaobilazni element u dekorisanju spavaće sobe je klupa smeštena u dnu kreveta.

U zavisnosti od želja, ona može prostoru dati neobičan, klasičan ili glamurozan izgled. Jedini uslov je da vam je soba dovoljno prostrana i da ćete moći normalno da se krećete kad je postavite pored kreveta.

Praktična je jer na njoj možete da sedite kad želite da se obujete, a služi i kao prostor za odlaganje viška stvari, bilo tako što će biti zatvorena ili ako je otvorena, ispod stavite ukrasne kutije u koje ćete odložiti stvari. Neki komadi u sebi već imaju police ili fioke i više liče na komode nego na klupe, pa na vrhu možete poređati knjige.

Stilova je mnogo, pa je na vama da li ćete se opredeliti za običnu, jednostavnu klupu ili raskošnu, kraljevsku sa naslonima za leđa i ruke. Ako ste ljubitelj pop arta, poređajte tri kocke, drvene ili plastične, jednu pored druge. Dvorski stil ispratićete ako u dno kreveta stavite dve stoličice bez naslona koje će da glume klupu.

Igrajte se sa oblicima, klupa ne mora biti pravougana, dozvoljene su kose, trouglaste linije, a krug je uvek u modi. Za luksuzan izgled pobrinuće se pliš, a za efektan utisak, dodajte neobični print, poput leopard šare.

Savet plus: Stručnjaci kažu da klupa ne sme da bude premala, najbolje bi bilo da bude do 5 santimetara uža od širine dušeka.

(Novosti)