Moda

Leti nosite odeću samo od ovih materijala: Tkanine idealne za vrele dane!

Pojačano znojenje tokom leta je normalno i potrebno pa je poželjno odabrati tkanine u kojima ćete se manje znojiti pri visokim temperaturama.

I dok je pojačano znojenje uobičajeno tokom letnjih meseci, mnogi ljudi dodatno pogoršavaju situaciju pogrešnim odabirom tkanina. Ako ste i vi jedna od njih, vreme je da krenete u potragu za savršenim letnjim komadima napravljenih od materijala u kojima se nećete preznojavati.

U nastavku donosimo pet najboljih izbora:

1. Pamuk

Prozračan i prijatan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrele letnje mesece. Osim što ne zadržava toplinu, ovaj prijatan materijal upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje. Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada leti sigurno nećete pogrešiti.

A post shared by ⚡️Tezza⚡️ (@tezzamb) on

2. Lan

Lagani i prozračni lan se ovog leta vratio na velika vrata i postao „must have“ u ormarima trendseterki. Ova izuzetno udobna tkanina odlično će se uklopiti u različite stilske formule, a ono što je najbitnije – efikasno će sprečiti znojenje.

3. Keper
Ako se u letnjim mesecima teško odvajate od popularnog džinsa, ova tkanina je savršeni izbor za vas. Naime, keper se najčešće proizvodi od pamuka pa je vrlo prijatan za nošenje i vašoj koži će osigurati dovoljno vazduha. Samim tim, manje ćete se znojiti.

A post shared by Lydia (@lydiaemillen) on

4. Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tela pa ga leti hladi, a zimi greje. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, prijatna za nošenje i ne podstiče znojenje. Ima li šta lepše od osećaja meke svile na koži?

A post shared by Lydia (@lydiaemillen) on

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po hemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podseća na svilu. Upravo je zato odličan izbor za visoke letnje temperature jer hladi telo i sprečava pojačano znojenje.

(miss7)