Nega & Lepota

Najgori neprijatelj lepih nogu: Ovo je neophodno za glatku kožu bez celulita!

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti na koži mrzi svaka žena, a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim vlasnicama pomorandžine kore je prava noćna mora. Ako želite da se rešite omraženog celulita prvo morate da zaboravite na 4 najčešća mita u koji mnoge žene čvrsto veruju.

1. Celulita možete da se rešite tek utrljavajući anticelulitne kreme

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate, reč je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg efekta. Kreme mogu vrlo uspešno da nahrane kožu i učine je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i reč je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

Foto: Shutterstock

2. Skupi tretmani i spa ponude mogu da garantuju rezultate

Super ponude paketa često bolnih i neprijatnih tretmana sve su češće, ali i u ovoj situaciji je često reč tek o jednom koraku u rešavanju celulita. Reč je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rešenje, već samo kamuflaža koja ne traje večno.

3. Celulit je genetsko nasleđe od vaše majke

Iako će mnoge žene samo da se nasmeju, reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi veruju, ali naravno, to nije istina. Ako majka i ćerka imaju isti problem u vezi za celulitom, najčešće je problem u nedostatku fizičke aktivnosti, poslu koji rade i ishrani, a ne o genima.

Foto: Profimedia

4. Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete da ga se rešite u bilo kom životnom dobu

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima, ovaj problem može da se ublaži i reši u bilo kom životnom dobu. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici fizičke aktivnosti za jačanje mišića zadnjice i butina mogu da reše ovaj problem.

Isto važi i za pravilnu i šarenu ishranu, a na vama je da budete uporne i dosledne u uklanjanju celulita.