Astrologija

Veliki nedeljni horoskop: Rakovima nova ljubav, Škorpijama neočekivan priliv novca

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 4. 7.do 10. 07. 2022. godine. Astrolog Olga Savić,

 

OVAN

Hrana
Ulazak Marsa u znak Bika od utorka, može kod vas pokrenuti talas hedonizma I potrebu za više uživanja u kaloričnijoj I bogatijoj ishani. Samo nemojte preterivati i pokušajte da bazirate ishranu na povrću.
Ljubav
Emotivna kolebanja i oscilacije mogu obeležiti prva dva dana neredne sedmice. Bračni, porodični, ljubavni odnosi u ova će dva dana pretrpeti rolerkoster osećanja, strahova, besa, strasti, izvlačenja pitanja i osoba iz prošlosti. U tom su periodu jako bitne vaše reakcije – to kako ćete i da li ćete odreagovati na problem, provokaciju. Jer, na ivici ste živaca. Ako izbrojite do deset i iskulirate – naći ćete pravo rešenje. Ostatak nedelje je dobar, sem vikenda kada se možete podžapati sa članom porodice. Slobodni – pored prošlosti, koja je primarna – za vas su otvoreni flert i avantura i na dalje.
Posao
Iscediće vas neke situacije u prvih par dana sedmice koja je pred nama. Ulazite u fazu lošijih odnosa sa nadređenima i pritisaka koje možete trpeti sa njihove strane. Takođe, možete impulsivno reagovati ukoliko nešto ne bude išlo po vašim planovima. Sa nešto više volje i truda sa vaše strane, komunikacija sa saradnicima će funkcionisati. Ulazak vašeg vladara Marsa u znak Bika govori da stupate u period u kojem će sve ono što je vezano za finansije biti u fokusu kod vas. Biće više novca, borićete se za to.
Zdravlje
Trebalo bi više obratiti pažnju na način ishrane, jer su mogući jači stomačni problemi.

 

BIK

Hrana
Teško ćete odolevati omiljenoj hrani. Ipak, bilo bi dobro da u ovom periodu budete umereniji I da ishranu bazirate na povrću, uz dodatak mesa, jaja ili ribe.
Ljubav
Odnos sa voljenom osobom varira. Čas postoji tenzija, uzburkane misli, napetost u vama i u odnosu – a čas sve funkcioniše lagano i opušteno, kao da nikakvih briga ni kao par a ni samostalno – nemate. Neki zajednički planovi će polako početi da izlaze na dnevni red – najpre oni koji se vezuju za putovanje i odmor. Oboma vam je sada ovo potrebno i donelo bi vam rasterećenje. Slobodni Bikovi – u periodu ste obnove komunikacije sa bivšim simpatijama, ljubavima, poznanicima, prijateljima. Ali isto tako – u periodu ste kada se možete pokrenuti ka osobi koja vas interesuje, kao i ona prema vama.
Posao
Sam početak nedelje može doneti zategnutiju atmosferu na poslu – možda komunikacija neće ići kako treba, možda će nadređeni opet imati neku „genijalnu“ ideju koja uključuje baš vas, možda ćete otkriti da je neko od kolega pričao ili radio protiv vas i tako dalje i tako dalje. Šta god da je, ovo je situacija koja se brzo smiruje i rešava. Ulazak Marsa u vaš znak pokazuje da ćete u narednom periodu umeti da usmerite svoje snage baš na ono što vam donosi korist, da ćete umeti da se borite za sebe.
Zdravlje
Osetljivost grla, mogući manji problemi sa žlezdama i hormonima.

 

BLIZANCI

Hrana
Nemojte dozvoliti sebi da jedete na preskok i potrudite se da vaša ishrana bude raznovrsna. Bez konzervi, brze hrane, bez usputnih zalogaja. Dosta zeleniša i voća, umereno sa mlečnim proizvodima.
Ljubav
Možete brzo i lako isprovocirati partnera, ali ćete još brže i lakše uspevati da stvari ponovo vratite u normalu. Neka vaša detinjasta i promenljiva ponašanja mogu ići na živce dragom vam biću – ali vi ste trenutno više nego sposobni da situaciju okrenete u svoju korist. Za vas se i dalje nastavlja period lakoće i opuštencije – gledajte da svaki minut iskoristite da vam bude lepo sa voljenom osobom i da se povežete još više. Slobodni – ulaskom Merkura u znak Raka – postaćete sentimentalniji i osetljiviji. Lako će vam se misli (a možda i dela) vraćati u prošlost. Nove šanse takođe postoje. Vi birajte gde ćete.
Posao
Verovatno ćete se više finansijski istrošiti u ovoj sedmici, a moguće je i da ćete nekim svojim potezima uspeti da sami sebi izbijete deo zarade iz džepa. No, s druge strane – prilivi će nastaviti da dolaze, možda i u većoj meri nego inače, a moguće je i da ćete naplatiti neko zaostalo potraživanje ili dugovanje. Tako da će se troškovi i prilivi ipak na kraju izbalansirati. Generalno – i dalje ste u dobroj poslovnoj energiji, samo više pažnje posvetite odnosu sa saradnicima i nadređenima. Nešto lošija komunikacija sa njima.
Zdravlje
Osetljivost stomačnog dela. Mogućnost prehlada i alergija.

 

RAK

Hrana
Apetiti su kod vas još uvek pojačani, ali ćete ih lakše držati pod kontrolom tokom ove nedelje. Tek s vremena na vreme ćete se opustiti, onda kada je na stolu vaša omiljena hrana.
Ljubav
Ulaskom Merkura u vaš znak u utorak – istine koje ste skrivali sami od sebe (ili za koje ste mislili da ih partner skriva od vas) osvetliće se i pokazaće se. Ono o čemu ste razmišljali u prethodnom periodu, možda planirali da porazgovarate sa partnerom o tome – sada ćete verovatno i iskazati. Iz vas će izbiti emocije koje ćete sada umeti da pretočite u reči i postupke. Otvorićete se i reći partneru ono što vam leži na srcu. Šta će to doneti? Vama – definitivno olakšanje, a vašem odnosu – e, to već zavisi od natalnih postavki kod oboje. Slobodni – kontakt, komunikacija, susret sa nekim će vas zbuniti i uzbuniti.
Posao
Napunjeni novom energijom, novim/starim idejama i novim elanom – zakoračićete u ovu nedelju spremni da pokorite svet. Dobro, ako to pokoravanje sveta ne može, a ono makar da jače pokrenete i sebe, ali i sve ostalo što se vezuje za posao. Mars iz znaka Bika će vam davati podršku – dobijaćete je kroz one koji vas savetuju, podržavaju, usmeravaju, guraju napred ka vašim ciljevima. Neka vaši potezi ne budu impulsivni i nagli – ne pravite tenziju sa onima sa kojima radite. Finansije – previše troškova.
Zdravlje
Osetljivost disajnih puteva, meteoropatske tegobe.

 

LAV

Hrana
Nakon perioda u kojem su grickalice I brza hrana bili na prvom mestu, sada ste u danima kada ćete hteti nešto „konkretnije“. Najpre meso u svim varijantama i oblicima.
Ljubav
Dokle god se uživa, šali, druži, zabavlja, dokle god se na dnevni red iznose lagane, neopterećujuće teme – vaš partner i vi ćete biti sjajno. A oboje ćete se truditi da ništa ne izađe van ovih okvira, to jest da se ne zakopa malo dublje po odnosu, da se ne načnu osetljiva pitanja. A i voljenoj osobi i vama podsvest radi punom parom. Šta li muljate po njoj, šta se pitate i preispitujete, šta vas to muči – Bog sveti zna. I vas dvoje, naravno. Slobodni Lavovi – neko vam se smestio u misli. I koliko god želeli da te misli potisnete, one se kao za baksuz uvek vraćaju. Rovare vam po glavi i bodu vas u osećanja, grickaju vas iznutra.
Posao
I evo od utorka Marsa u vašem polju karijere, posla. Da nagovesti da vreme opuštencije neće moći da potraje večno i da ćete vrlo brzo morati istinski da se posvetite poslu, da konačno uhvatite pravac. Planovi su vam fenomenalni, ali je realizacija do sada bila, pa prilično slaba. Postoji tendencija da će se ta realizacija poboljšati, ali to neće ići opušteno i lagodno, čeka vas mnogo truda i posla u narednom periodu. Vreme za prave aktivnosti se približava, uhvatite još malo od leta i odmora….pa da počnemo…
Zdravlje
Mogući su problemi sa spavanjem.

 

DEVICA

Hrana
Ukoliko budete jeli brzinski, s nogu – itekako su mogući problemi sa probavom i bolovi u stomaku. Pronađite vreme za dobar i kvalitetan obrok, najbolje u krugu porodice ili onih koje volite.
Ljubav
Prelazak vašeg vladara Merkura u znak Raka u utorak će vam prijati. Slobodnima će doneti lepe kontakte, druženje, stare i nove prijatelje, izlaske, pojačane društvene aktivnosti. Probudiće emocije, probudiće želje. Možda te emocije i te želje nećete moći sada da ostvarite na onaj način na koji želite – ali ipak ćete se osećati dobro. Zauzete Device – vi gurate u pravcu emocija i bliskosti, a partner trenutno baš i nije u tom fazonu, više je zainteresovan da vam oboma podari dobar provod nego za romantična šaputanja. Malo se uskladite, pa podelite vreme – da bude dovoljno i romantike, ali i akcije i provoda.
Posao
Dobre vesti i povoljne informacije će obeležiti ovu nedelju, čak i ako prvih par dana budu naporni po vas. Autoriteti i nadređeni jesu na vašoj strani i od njih ćete imati veliku podršku i podstrek. Gro vaših planova i namera možete početi da ostvarujete od ove sedmice, ali ćete ipak neke detalje morati da korigujete ili da vi funkcionišete drugačije nego do sada. Ne držite se striktno odluka koje ste doneli, već ako je potrebno – menjajte ih u hodu. Finansijski segment je stabilan, i pored pojačanih troškova.
Zdravlje
Osetljivost respiratornog sistema. Alergije.

 

VAGA

Hrana
Od slatkih izazova izgleda da ne možete pobeći. Nije problem toliko u slatkišima, koliko u tome što nećete imati meru. Prijale bi vam sve vrste salata, kao i mlečni proizvodi.
Ljubav
Mars se u utorak sklanja iz vašeg partnerskog polja, što će nekim odnosima u kojima je u prethodnom periodu postojala tenzija – doneti olakšanje, jer pritisak između vas dvoje više neće biti toliko izražen. No, ostaje vam Jupiter – da uveća i brzo pokrene sve ono što je suština vaše veze sa partnerom. Prema tome, ukoliko je vaša priča nestabilna – nastavićete tako i na dalje, samo sa manje žestine. Ukoliko ste u stabilnom odnosu, braku – vi možete pokrenuti ozbiljne i važne teme za budućnost vaše veze. Slobodni – faza sentimentalnosti i prošlosti se zahuktava. Isto tako – šansa za nove, ozbiljne i važne priče.
Posao
Pored Sunca, Merkur u utorak prelazi u vaše polje karijere, posla. Koliko god želeli da više vremena posvetite sebi, opuštenciji, putovanjima – posao to neće dozvoliti jer vas ovi tranziti „teraju“ da se aktivirate. Više puta će se desiti u ovoj nedelji da pred vas iskrsnu situacije koje deluju komplikovano, zahtevno – no to je samo početni momenat, više je nego izvesno da ćete sve rešavati i uspešno privoditi kraju. Moguća je ponuda od novog/starog saradnika koja prilično obećava.
Zdravlje
Manji problemi sa spavanjem.

 

ŠKORPIJA

Hrana
Akcenat stavite na sveže povrće – patlidžan, spanać, tikvice, šargarepu, blitvu. Od mlečnih proizvoda trenutno bi vašem stomaku prijali samo jogurt I kiselo mleko – sireve izbegavajte, kao i pavlaku.
Ljubav
Mars će se u utorak lagano ušetati u vaše polje partnerstava otvarajući veoma značajnu fazu za Škorpije, bilo da su one slobodne ili zauzete. Mars je planeta akcije, volje, usmerenja, ali i rata i borbe – pa računajte da će u narednih mesec i po dana vaše emotivne veze uhvatiti određeni pravac, a koji će to biti – zavisiće od partnera i vas. U ovoj sedmici bi trebali da funkcionišete prilično mirno – a koliko će to zatišje pred akciju i dešavanja trajati – zavisiće od mnogo faktora. Slobodne Škorpije – mešaće se u narednih mesec i po dana prošlost i iznenadni „upadi“ novih osoba u vaš život. Ko će odneti pobedu i osvojiti vaše srce – videćemo.
Posao
Sam početak nedelje će vam doneti veliku nervozu, brza i intenzivna dešavanja na poslu a verovatno i stres kroz odnose sa kolegama i saradnicima. Pokušajte da ne budete impulsivni i da ne donosite nikakve značajne odluke u brzini. Količina i tempo obaveza će i u ovoj nedelji biti pojačani, a postoji prostor i za greške i papirološke propuste – sve u brzini i nefokusiranosti na ono što radite. Troškovi će vam pojesti veliki deo zarade, ali i dalje nećete moći da se požalite na količinu novca koja pristiže do vas.
Zdravlje
Pojačana nervoza. Češći problemi sa zglobovima, mogućnost povreda. Starije Škorpije – kičma.
Saznajte šta vam zvezde predviđaju za danas.

 

STRELAC

Hrana
Osećaj težine u stomaku I problemi sa varenjem. Ovo je za vas jedna vrsta upozorenja, da ozbiljnije zakoračite ka promenama u ishrani. Ne preterujte sa suhomesnatim proizvodima i mesom.
Ljubav
Kvadrat Jupitera koji vlada vašim znakom sa Merkurom koji vlada poljem partnerstava – govori da će komunikacija u odnosu sa voljenom osobom predstavljati kamen spoticanja. Ovo ne mora da govori automatski o raspravama – vrlo lako može da se desi da ste vi u jednoj energiji a partner u drugoj – i da je potrebno usaglašavanje. Posle početne napetosti – do tog usaglašavanja će se ipak lako doći. Slobodni Strelčevi – i dalje na vaš znak deluju aspekti koji govore i o prošlosti, ali i o potencijalnim novim pričama. Jedno je sigurno – komunikacija sa nekim ko vas vrlo privlači će postojati i biti inspirativna po vas.
Posao
Ulazak Marsa u polje obaveza, poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama doneće pojačane aktivnosti u ovim sektorima u narednih mesec i po dana. U ovoj nedelji konkretno – imaćete neki komunikacijski problem sa saradnicima ili pak otežanje po pitanju papirologije. Takođe – proces obavljanja nekih obaveza će vas stresirati – vi ćete žuriti i želeti da nešto obavite što pre, a iskakaće prepreke i otežanja. No, nakon početne nervoze – sledi uspešno razrešenje. Kontrolišite stanje svojih finansija.
Zdravlje
Potrebno vam je da se opustite i resetujete.

 

JARAC

Hrana
Neobično za vas, ali i vi možete u ovom periodu imati problem sa viškom kilograma. Nije ovo potpuno neočekivano – neadekvatna ishrana može doneti i minuse i pluseve kada su kilogrami u pitanju.
Ljubav
Početak nedelje donosi jaču napetost u partnerstvima. Trudite se da se usaglasite i pronađete rešenje i da ne dozvolite da se negativna osećanja protegnu i na ostatak sedmice. U suštini, u vašim emotivnim relacijama sada postoje veće oscilacije i od toga kako se postavite i koliko budete oboje spremni na kompromis – zavisiće situacije i na dalje. Slobodni Jarčevi – Mars u utorak ulazi u vaše polje uživanja, ljubavi, zabave. Iako ova planeta govori o novoj energiji i novim ljudima u vašem životu, vi ste i dalje pod jakim uticajem prošlosti i pitanje je na koju stranu ćete se okrenuti i čemu ćete dati prioritet.
Posao
Komunikacija u saradničkim odnosima neće biti savršena, šta više – može biti protkana nerazumevanjem, oscilacijama, komplikovanjem bez ikakve potrebe. Vi lično funkcionišete čisto, jasno i odgovorno prema drugima i onda vas ovakva ponašanja ljudi sa kojima radite samo zbunjuju i nerviraju. No, neke probleme i situacije u poslovnom okruženju ćete uspeti da rešite i napravite pomak. Po pitanju finansija – trenutno ste dosta zadovoljni, ali očekujete da se još neke mogućnosti za vas otvore.
Zdravlje
Potreba za odmorom. Boravite što češće u prirodi. Blaže zdravstvene tegobe.

 

VODOLIJA

Hrana
Na dobrom ste putu da regulišete svoju ishranu, ali vam se još uvek potkradaju „grehovi“ i to naročito u obliku svih vrsta slatkih izazova. Kada vidite palačinke, kolače, sladoled, čokoladu – teško odolite.
Ljubav
Venera u vašem polju ljubavi i zabave „radi“ – donosi vam opuštene kontakte, komunikaciju, više izlazaka, druženja – i sve je to lepo i slatko i može vam doneti osmeh na lice. No, vladar polja ljubavi je ušao u znak Raka što govori o tome da vama nije potrebna samo priča i flert – vi žudite za istinskom i iskrenom emocijom, za pripadanjem – a na to ćete morati malo da sačekate. Dok se ne otvore prave prilike, igrajte se – bilo da se igrate sa novim ili starim osobama. Zauzete Vodolije – odnos sa voljenom osobom je promenljiv ovih dana. Pokušajte da više bacite fokus na opuštanje, uživanje, strast.
Posao
Sunce i Merkur u polju poslovne svakodnevice, obaveza i odnosa sa kolegama – svakako će vam doneti da radite. I da zaradite, ali to što zaradite otići će očas posla. Novac će vam dolaziti, ali samo kroz prste prolaziti. A tih obaveza će biti poprilično. Trend „radim, glavu ne dižem“ nastavlja se i dalje i biće vam potrebna sva vaša fokusiranost i organizacija da biste sve uspešno priveli kraju. Budite spremni na promene i na prilagođavanja, koliko god vam to ne bilo milo. Neke informacije će vas iznervirati.
Zdravlje
Stomak i grlo su osetljivi. Variranje pritiska kod starijih Vodolija.

 

RIBE

Hrana
Trošite više energije I potrebni su vam trenutno češći a količinski manji obroci. Unosite proteinski jaču hranu – belo pileće meso, ribu, jaja, mlečne proizvode (bolje da to budu niskomasni mlečni proizvodi).
Ljubav
Čas se osećate dobro, stabilno a čas vrlo nesigurno i u takvim momentima je dovoljna jedna partnerova pogrešna reč ili postupak koji vam ne odgovara – da dođe do raskola u vama, da se iznervirate….ili pak potonete. Generalno gledano – u vašim emotivnim relacijama ima dosta oscilacija u poslednje vreme, a vi teško sa tim izlazite na kraj. Pokušajte da sami sebi date neke odgovore, pokušajte da realnije i mirnije sagledate celu situaciju. Slobodne Ribe – u vašem polju ljubavi i uživanja nalaze se Sunce i Merkur – neko vam je zanimljiv, inspiriše vas i želite da se komunikacija sa tom osobom pojača. Ima šansi za to.
Posao
Koliko god vi želeli da funkcionišete mirno i bez napetosti – drugi, oni sa kojima sarađujete – izvlačiće iz vas impulsivnost, razdražljivost i nervozu. Usporavaće vas i otežavati vam. Umesto da se završe odmah, situacije će se razvlačiti i bespotrebno otezati. Pokušajte da budete strpljiviji sa drugima, koliko god vam njihovi postupci skakali po živcima. Shvatićete da na neke osobe ne možete računati preterano. Posebnu pažnju obratite na rokove koje morate ispoštovati, naročito kada je papirologija u pitanju, prenosi B92.
Zdravlje
Osetljivost stomaka i respiratornog sistema. Moguće alergije.