Nega & Lepota

MOŽDA TOGA NISTE SVESNE: Frizura odaje vaš karakter

Pogledajte se u ogledalo, pa pročitajte šta vaša frizura govori o vama…

o Uredno isfenirana kosa – Insistirate na tome da vam svaka dalaka bude na svom mestu, uvek ste uredno isfenirani i glatko začešljani. Vi ste vrlo disciplinovani i trudite se da u životu držite sve pod kontrolom. Retko prihvatate sugestije drugih i zbog toga odajete utisak hladne i prepotentne osobe. Psiholozi smatraju da se iza savršene frizure kriju nesigurne osobe, koje se plaše života.

o Konjski rep – Stalno vezujete kosu u rep i tako pokušavate da je ukrotite. To je odlika samouverenih i praktičnih osoba, koje se hrabro suočavaju sa neprijatnostima u životu. Ipak, takav nastup loše prolazi kod muškaraca, jer stiču utisak da ste suviše jaki i dovoljno sami sebi. Zato se trudite da bar u specijalnim prilikama pustite kosu i dozvolite da na površinu izbije vaša ženstvenost.

o Razbarušena, kovrdžava kosa – Kakave su vam lokne, takav vam je i karakter. Razbarušena frizura otkriva neukrotivu, svojeglavu i jaku ličnost, koja uspešno krije svoju nežnu stranu. Ove dame ne prave kompromise i često prave „rezove“ u životu. Ipak, ispod kovrdžica se krije romantična i pomalo staromodna dama, koja teško prihvata brz i moderan život i uporno nastoji da nađe svoju srodnu dušu.

o Glatka punđa – Delujete vrlo ozbiljno i strogo, a u stvari ste velika zavodnica poput Odri Hepbern i Grejs Keli. Svesni ste svoje ženstvenosti i nemate potrebu da je dodatno naglašavate frizurom, već sklanjate kosu s lica i tako ističete oči. U suštini, žudite za poštovanjem i ljubavlju, mada nikada ne pokazujete osećanja. Pedantni ste i diskretni, samo odabranima dozvoljavate da zavire u vaš svet.

o Kratka, dečačka frizura – Izrazito kratku kosu nose detinjaste žene, koje podsvesno odbijaju da odrastu. Ako vam je ova frizura favorit, vi ste infantilni i zarobljeni u svom svetu snova. Takođe ste i prilično jednostavni, brzo donosite odluke, komunikativni ste i duhoviti. Od muškaraca zahtevate da bude vaš zaštitnik, mada se često vezujete za osobe koje su slabije od vas i kojima ste vi zvezda vodilja.

(Srećna žena)